1 Nisan 2014 Salı

Bir Hastalık Üç Melek

http://1hastalik3melek.blogspot.com.tr/
 
Biz Nuray la yedi yıl önce tanıştık.
Sevdiği adamla evlenmelerine çok az kalmıştı ve beraber yaşayacakları evlerini döşüyorlardı. Nasıl mutlu ve heyecanlı bir günündeydi… Eşlerimiz arkadaşlardı ve biz de komşu olacaktık.
 
Nuray hayatta tanıyabileceğiniz en doğal, en içi dışı bir insandır. Sizi asla yargılamaz ve çok rahat bir insandır, kompleksleri yoktur.
Biz onlarla her daim görüştük, düğünlerine gittik, sonra oğullarının doğumuna gittik. Onlar da geldiler… Hele ki Nuray iş çıkışları bir ihtiyacım var mı diye sormaya kapımıza gelir, benim çocuklu halime moral depolar evine öyle giderdi.
Sonra onlar taşındılar, biz de taşındık ama dedim ya biz her daim görüştük.
Biz onlarla bu sene yaz tatilini beraber geçirecektik. Sonra planlar değişti; planlar iptal oldu. Yok üzülmedik, aksine sevindik çünkü bu yaz aramıza minik bir kız çocuğu katılacaktı. Çok mutluyduk. Minik oğulları Çınar o kadar sevimli ve dost canlısı ki bir kardeşi olacağını duyduğunda çok sevinecekti. Emindik.
Ama bir gün Nuray beni aradı, sesi ilk defa Nuray gibi değildi. O gün, bugün gibi 1 Nisan da değildi. Yani her şey fazlasıyla gerçek, acımasız ve soğuktu. Nuray hamileyken kansere yakalanmıştı. Ben ağlamıştım, o teselli etmişti. O ne kadar güçlüydü, “ Allah gücünü veriyor Esin cim” demişti bana.
 
Hamilelik hepimize bir kalkan gibi gelir ya, hamileyken bize bir şey olmaz, herkes bize yol verir, yer verir, biz de istediğini yeme özgürlüğünü sonuna kadar kullanırız ya, Nuray için o günden sonra hamilelik başka anlamlar taşıdı belki… Şu anda 22 haftalık hamile ve bu yaşadıkları özel günlerini teker teker kaleme almaya başladı. Farkındalık yaratmak için. Kendini ihmal eden insanları uyandırmak, anneleri bebeklerinden, çocukları annelerinden mahrum bırakmamak için… Deneyimlerini 1hastalık3melek adlı bloğunda paylaşmaya başladı… Yazımın altına Nuray'dan gelen mesajı ekledim. Okuyun.
Nuray her şeyi en güzel şekilde atlatacak çünkü o çok inançlı ve çok pozitif bir insan. Bu hastalıkta MORAL çok önemli. Ondan dualarınızı eksik etmeyin, uğrayıp bir cümleyle bile olsa moral vermeyi ihmal etmeyin…
Sevgilerimle,


 http://1hastalik3melek.blogspot.com.tr/