27 Mart 2014 Perşembe

Hello Baby :)



Merhaba sanal dünyam :)
Uzun süre internetten kopuk yaşadım, "uzayda yaşam" belgeseli gibiydim. Herşeye silbaştan başlamak, alışmaya çalışmak, yorulmak ama tabiiki en çok ta içimdeki sevgi potansiyeline bir kez daha şaşırmak... Ailemize bir bebek katıldı ve kalabalık bir aile olduk. Yarım asır önce yaşasaydım belki bu sayı normal sayılırdı ama şu anda kalabalık, 5 kişilik bir aile olduk :) İyi ki de olduk...
Burası bir anne çocuk bloğu olmadığından ben işin dekorasyon bölümünü aktaracağım.
"3+1 bir apartman dairesine 3 çocuk nasıl sığar?" Şu anda çok kolay sığdı ama bu çocuklar büyüdükçe o zaman herşey daha zor olabilir. 3 odanın en büyüğü bizim, en küçüğü 2 kızımın ve orta büyüklükteki oda bir oyuncak odası-çalışma odası niteliğindeydi. Minik bey gelmeden önce çalışma odasını iptal edip, kızları daha büyük olan odaya geçirdik. Bir sürü eşyayı ihtiyaçları olanlara verdik. Bazılarını geri dönüştürdük. Kızların bebek odası mobilyalarını komple zımparalayıp beyaza boyadık. Duvarları maviye boyattık. Atıl bir şifonyeri maviye boyadık. Perdelerin yerlerini değiştirdik, kimi yere yeni tüller, kimi yere yeni fonlar yaptırdık. Kızların yeni odalarına onların kıyafetlerini sığdırmak için kocaman beyaz bir dolap yaptırdık. Yatakları beyaz ve bazalı sipariş ettik. (başka türlü nasıl sığacaktık :)

Şimdi bunların hepsini yaparken acaba fotoğraf çekmişmiydim. Hangisini çektim hangisini atladım inanın hatırlamıyorum. Hamilelikten kaynaklanan yorgunluk ve balık hafıza nedeniyle bilmiyorum. İşe geri döndüm. Yavaş yavaş normal insanlar gibi yaşamaya başladığımda ne varsa; yarım yamalak bile olsa paylaşmak istiyorum.

Hastane ve oda kapı süsü, kumaş boyamaları ve birkaç detayı da paylaşacağım.

Bu aralar aklımda evin girişinde bulunan sürgü kapaklı portmantonun kapaklarını boyamak var. Aslında kaplanabilir de. Yıllar önce anlık bir kararla seçtiğim sunta kaplama kapılar uzun süredir canımı sıkıyor. Sürgülü kapaklardan birinin ortası aynalı, kalan yerlerin hepsi motifli sunta üzeri kaplama. (Sunta olmasının sebebi kapağın ağır olmaması ve üzerimize düşmemesi içinmiş)

Beyaz ya da gri chalk paint yapıp kaplamanın üzerini boyayabilirim, ya da sade renkli bir duvar kağıdı alıp kaplayabilirim... Chalk paint yaparsam pütürlü pütürlü kalıyor. Duvar kağıdıyla kaplarsam ve çok kötü olursa naparım?

Çizgili duvarları çok beğeniyorum (bknz. ekte size bir kaç örnek koydum) ama acaba bizim girişteki portmantoya uygulayabilir miyim? Bu aralar kafamdan bunlar geçiyor. (Tabii bir de balkon duvarlarını boyamak ama o apayrı bir post konusu olsun)

Hepinize Sevgilerimle,
XOXOXO



















6 güzel fikir:

Ebrushka Blog dedi ki...

Ne güzel kocaman bir aile olmuşsunuz :) hayırlı olsun...

Unknown dedi ki...

Kocaman bir maşallah diyelim size :) büyük ve renkli bir aile olmuşsunuz ne güzel :) sağlık ve huzur hic eksik olmasın inş..sevgiler :))

Benden Bizden dedi ki...

Tebrikler :) Mutluluğunuz daim olsun yuvanızda.

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Güzel dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim :)Darısı dileyenlerin başına :D
Sevgilerimle...

CEPAYNASI dedi ki...

bu dünyaya hoşgelmiş oğluş:))

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Teşekkür ederim Cepaynası :)