29 Eylül 2013 Pazar

Ponponlu örtü

 
Bu aralar bol bol mavili postlar yapacağım konusunda sizi uyarmıştım :)
English home da beğendiğim bir bebek örtüsünü tam alacakken son anda vazgeçtim. El örgüsü beyaz bir örtüm olduğunu hatırlayıp "Ben bunun aynısını yaparım" diyerek mağazadan ayrıldım.
Ponponların yapımı internette bir sürü yerde videolu olsun, resimli olsun detaylıca anlatılıyor. 8 adet yaptım ve 10 dakikamı bile almadı. Daha sonra yaptığım ponponları beyaz bebek örtüsüne diktim.Tek sorum, benim ponponları tararsam English home dakilere benzerler mi? Ponpon yumşatma / kabartma yani buna her ne deniyorsa nasıl yapılır?

 
 

 


Sevgilerimle,








26 Eylül 2013 Perşembe

KAHVE

 


 
Haftasonu yaklaşıyor. Geçen haftasonu zımparaladığımız eski bebek odasını bu haftasonu boyamayı planlıyoruz. Beyazdı, çok sararmıştı, tekrar beyaza boyanacak. Umarım boya işlerini bu hafta bitiririz de ev biraz da olsa düzene girer.
 
Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum,
Sevgiler,
 
Evimindekoratörü
XXOO




























Önceki Yayınlar:

HOME OFFICE
HOME OFFICE
COZY
COZY

24 Eylül 2013 Salı

Pembeydi Mavi oldu

 
Kızlarımın bebek yataklarını ve yatakla beraber almış olduğumuz kenar korumalarını yaklaşık 2.5 yıl önce yeni bebeği olan bir tanıdığımıza vermiştik. Setten geriye kalan sadece tek bir parça olan alt açma (Bebeğin bezini değiştirirken kullanılıyor) parçasını ise yataklarına çok yakın olan dökme kalorifer peteklerini örtmek için kullanıyorduk çünkü yatakta zıplamaktan çok hoşlanıyorlardı ve yatağın yanındaki demir petekler bizi korkutuyordu. Tabi o zamanlar daha hafif olduklarından oldukça yükseğe zıplayabiliyorlardı. Artık yatakta zıplamak eskisi kadar eğlenceli değil :)
 
Yaklaşık 7 ay önce güzel bir sürprizle tekrar anne olacağımı öğrendim. Bu haberden bir süre sonra da iki şeker kızdan sonra minik bir erkeğin geleceğini öğrendik. Yıllardır herşeyin pembesi, moru, kalplisi, çiçeklisi, fiyonklusu alındı evimize. Bende bile göz aşinalığı oldu ve mağazalarda erkek reyonlarını görmem, oyuncaklarını bilmem, neyin moda olup neyin erkeklerce sevildiğini hiç bilmezdim. Yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum ama elim hala arabalılara değil de mavili puantiyelilere, mavi pötikarelere gidiyor.
Haftasonu Kadıköy kumaş pasajından aldığım mavi-beyaz puantiyeli kumaşı yıkadım, ütüledim. Dün akşam da kızları uyutup ayaklarımı uzatmaya yeltendiğimde aklımı çeldi ve gece gece alt değiştirme parçasını pembeden maviye çevirdim.
 


Ortadaki resmi de kaplayacaktım ama sonra helikoptere binen bir kedinin çok ta feminen olmadığına karar verdim. Etrafta da mavi yıldızlar ve bulutlar var nasıl olsa diye düşünerek sadece pembe kenarlarını ve arkasını kapladım. Erkek annelerinin bu konuda yardımlarına ihtiyacım var. Turuncu bir helikopterden zarar gelmez değil mi?


 
Benim gözüm mü mavilere alıştı bilmiyorum ama mavi halini ben daha çok beğendim. (Ya da ben kendim diktiğim için olabilir :) Fotoğrafları gece gece telefonla çektiğim için biraz karanlık çıktı.


Bu aralar burda bolca mavilere maruz kalabilirsiniz. Bir önceki postta boyadığımız şifonyerin mavi oluşu tamamiyle tesadüftü. Ama harika bir tesadüftü, o şifonyeri en minik kardeşin odasına yerleştireceğiz.
"En güzel haber" beklemeden gelen iyi haberdir." En güzel sürpriz" ise benim gibi çocukları çok seven İkizler burcu bir anneye tekrar bu duyguları yaşayacağını haber eden sürprizdir.

Bu kadar kolay bir dönüşüm hikayesine de bu kadar uzun bir yazı da olmaz ama erkek annelerinin görüşlerine ihtiyaç duyunca detaylı bir anlatım gerekti.

Hepinize güzel sürprizlerle dolu harika bir hafta diliyorum.
Sevgilerimle,
Evimindekoratörü
 
 

5 Eylül 2013 Perşembe

Bir Şifonyer hikayesi... Öncesi ve Sonrası

 

 
Tam hatırlamıyorum ama bu şifonyeri KELEBEK mobilyadan alalı 10 yıl olmuştur. Yıllarca orjinal haliyle kullanıp,5 yıl önce de heryerini yapışkanlı beyaz kağıtla kaplayıp öyle kullandım.(üstteki fotoğrafta şifonyerin bazasında beyaz kağıdı göreceksiniz.)Geçen yılın başlarında kağıdın bozulmasıyla birlikte, tüm şifonyeri tekrar soydum. Mobilyanın malzemesi sunta üzerine kağıt kaplama olduğundan yapışkanın bazı yerleri çıkmadı, bazı yerleri ise çıkarken kaplama kağıdını da yırtıp hasar verdi.
Deneme amaçlı, siyah sprey boyayla bir çekmecesini boyadım ama sonra çok iç karartıcı olacağını düşünerek vazgeçtim... 

Daha sonra da o odadaki gri fon perdeyle en çok ne yakışır diye bakınırken sarı rengi denemeye karar verdim. Diğer ufak bir çekmecesini de sarıya boyadım.


 
İlk katta hasarlı bölümler kapanmadı.

 
İkinci katta kapandı ama bildiğiniz taksi rengi olunca pek hoşuma gitmedi.
 
 
Geçen yıl bahar ayında bu şifonyeri mavinin bir tonuna boyamaya karar verip Marshall dan ufak bir kutu boya aldım. O boya bende 1 yıl bekledi ve en sonunda geçen ay bu değişim projesini ele aldık. Önce güzelce heryerini çok ince bir şekilde zımparaladık.
 

 
Daha sonra da TURUNCU ODA nın Chalk paint talimatlarına uyarak pütürlü boya karışımımızı hazırladık.(Yaptık, ettik dememe bakmayın siz, aşağıda da görüldüğü üzere hepsini eşim tek başına yaptı)
Boyanın kıvamı burda bayağı koyu, bol bol su ekledik çünkü Plastik boya kullandık.
 
 
Boyarken hep rulo kullandık, işte burda ilk katı atılırken...

 
Yaklaşık 3-4 kat atmamız gerekti, bu arada boya kurudukça koyulaştığından, ikinci kata geçmeden boyaya bir ölçü de beyaz boya katıp rengini daha da açtık.
 
 
Boya aralarında herşeyi sıkıca streç filmle sardıkki sürekli Rulo yıkama derdinden kurtulalım...

 
İşte Boya kutumuz...
 
 
Veee, işte gövdenin bitmiş hali. Ama daha bir sürü çekmece boyanacak.

 
Çekmeceler sıra sıra dizilmiş, ikinci kat boyayı beklerken...
 
 
Bu da yakından görünüm.

 
Tüm çekmeceleri boyadıktan sonra KOÇTAŞ tan aldığımız Balmumu cilayla heryerini cilaladık. Nedense cila sırasında bazı gölgelenmeler oluştu, sanırım deneyimli birinde bu gölgelenmeler olmaz. Ama biz şifonyerin eski halini bildiğimiz için yeni halini her türlü beğendik.
 
 
Ve işte hepimizin en çok sevdiği kare: Öncesi ve Sonrası.
Kulpları çok sonra taktık ve kulplarla çekilmiş bir fotoğrafı yok. Kulplarını nerdeyse 5 yıl önce aldığım için şu anda pek de severek kullanmıyorum ama amacımız minimum masrafla bu şifonyeri kurtarmak olduğundan gidip yeni kulplar almadım. Bildiğiniz  metal kulp işte... Metal kulpları beyaza boyasam güzel durur mu acaba?
 

Biliyorum çok uzun zamandır yazmamıştım, umarım bu post beni affettirir,
Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum,
Sevgilerimle,