31 Mayıs 2013 Cuma

İspanyada bir İskandinav

 
Bu haftasonu evi tertemiz yapasım var, limonata sıkıp balkonda oturasım var. Haftalardır ekilmeyi bekleyen çiçekleri ekip kızlarımı da yanıma alıp sokağı inletesim var.
Elinde limonatası balkonda sefa yapan bir kadın hayalinizi bir anda yokettim biliyorum ama biz balkondayken genelde mahalleye canlı müzik yayını yapıyoruz. Biri dans gösterisi yapar diğeri de okuldan öğrendiği şarkıları söyler, anne de para verilmiş izleyici modunda sürekli alkışlar. Bu kargaşayı duyan komşulardan uğramak isteyenler uğrar bir kek limonata süresi kadar oturur ve gösteriyi izler.
Hepinize pırıl pırıl bir haftasonu diliyorum,
Sevgiler,
 
XOXO











20 Mayıs 2013 Pazartesi

İki kişilik Salıncak



Büyükler de salıncak sever. Parklarda büyüklere spor aletleri yaptılar ama keşke bir iki salıncak ta yapsalardı. Eminim sıra beklerdik :) "Teyze n'olur in bak 5 dakikadır sallanıyorsun ama"
Geniş balkonlu evlerde çift kişilik salıncaklardan görüyorum. Nasıl da hoşuma gidiyor. Eğer o balkon 1. kattaysa kesin bir kedi o salıncağın üzerine yayılmış oluyor. "Oooh ne keyif"
Bizim eve salıncak sığmaz, sığsa sığsa sallanan sandalye sığar (ya aslında ona bile yerim yok şu an.)
Pedegoglar bebekleri uyurken sallamayın dediler, bir iki yıl geçti, yok sallayın dediler. Hangisi doğru hangisi yanlış bilemedik ama şimdi benim kızlar parka gittiklerinde gökyüzüne uçarcasına sallanıyorlar.
Yaz tatilinde evde oturacakları, ve ben de tam gün çalıştığım için eve tavana asılan park salıncaklarından almaya karar verdim. Ne zaman mı karar verdim? Tam tamına yarım saat önce bu görselleri görünce. Tabii ki benim alacağım salıncağın bunlarla yakından uzaktan alakası yok ama koridorda bir ileri bir geri sallanmak ta güzeldir. Kötü haber, bu tip salıncaklar sadece 35 kiloya kadar taşıyorlarmış. Yani ben yine sallanamam.
Salıncak almak kolay da(İnternette 18 TL den 30 TL ye kadar satılıyor) şimdi bana bir Hilti matkap gerekecek. Tavanı sağlam delip kancaları monte edebilmek için. Evdeki matkapla olacak iş değil bu.
Huzurunuzda yapılacaklar listesine yeni bir madde eklemiş bulunuyorum. Sanki çok eksik miş gibi :)

Hepinize harika bir hafta diliyorum.
Sevgilerimle,






Not: O kadar uğraşmışsın salıncak yaptırmışsın, neden duvara yapışık asarsınki ey vatandaş. Bari yarım metrelik sallanma payı olsaydı... Yoksa bu tip salıncaklar hiç mi sallanmıyor?



 

14 Mayıs 2013 Salı

Bir ev


   İki kişilik, pratik ve güzel bir müstakil ev. Belki bir fikir olur diye yayınlıyorum,

   Sevgiler,
   XOXO

















2 Mayıs 2013 Perşembe

Bu aile kalabalık...

 
Kalabalık aileleri çok severim. İtalyanlar gibi.. Bizim kırsal kesimler gibi... Mutfakta 5 sandalye var ama bar sandalyeleri olduğundan sanki muhabbet çok kopuk olur gibi geldi. Yuvarlak masa daha iyi, herkes birbirinin yüzünü rahatlıkla görebilir.
Bizim aile de çok kalabalık olmasa da şimdilik 4 kişiyiz. Mutfağımız çok geniş değil ama bu kış 6 kişilik bir masa aldık. Geçiş alanımızı biraz daralttı ama bence önemli olan sofraya rahat rahat oturup, mutfak muhabbetini uzun tutmak. Ben yemek yaparken kızlar bir iki resim çizsinler, varsa ödevlerini yapsınlar. Masam var ama sandalyelerim eksik. Onlar da elbet bir gün tamamlandığında mutfak fotoğraflarımı sizinle paylaşırım. Anlayacağınız "ÖNCE" fotolarını çektim "SONRA" fotoları için sandalye avındayım :)
 
Hepinize harika bir haftasonu diliyorum.
Sevgiler,
 
XOXO