24 Eylül 2013 Salı

Pembeydi Mavi oldu

 
Kızlarımın bebek yataklarını ve yatakla beraber almış olduğumuz kenar korumalarını yaklaşık 2.5 yıl önce yeni bebeği olan bir tanıdığımıza vermiştik. Setten geriye kalan sadece tek bir parça olan alt açma (Bebeğin bezini değiştirirken kullanılıyor) parçasını ise yataklarına çok yakın olan dökme kalorifer peteklerini örtmek için kullanıyorduk çünkü yatakta zıplamaktan çok hoşlanıyorlardı ve yatağın yanındaki demir petekler bizi korkutuyordu. Tabi o zamanlar daha hafif olduklarından oldukça yükseğe zıplayabiliyorlardı. Artık yatakta zıplamak eskisi kadar eğlenceli değil :)
 
Yaklaşık 7 ay önce güzel bir sürprizle tekrar anne olacağımı öğrendim. Bu haberden bir süre sonra da iki şeker kızdan sonra minik bir erkeğin geleceğini öğrendik. Yıllardır herşeyin pembesi, moru, kalplisi, çiçeklisi, fiyonklusu alındı evimize. Bende bile göz aşinalığı oldu ve mağazalarda erkek reyonlarını görmem, oyuncaklarını bilmem, neyin moda olup neyin erkeklerce sevildiğini hiç bilmezdim. Yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum ama elim hala arabalılara değil de mavili puantiyelilere, mavi pötikarelere gidiyor.
Haftasonu Kadıköy kumaş pasajından aldığım mavi-beyaz puantiyeli kumaşı yıkadım, ütüledim. Dün akşam da kızları uyutup ayaklarımı uzatmaya yeltendiğimde aklımı çeldi ve gece gece alt değiştirme parçasını pembeden maviye çevirdim.
 


Ortadaki resmi de kaplayacaktım ama sonra helikoptere binen bir kedinin çok ta feminen olmadığına karar verdim. Etrafta da mavi yıldızlar ve bulutlar var nasıl olsa diye düşünerek sadece pembe kenarlarını ve arkasını kapladım. Erkek annelerinin bu konuda yardımlarına ihtiyacım var. Turuncu bir helikopterden zarar gelmez değil mi?


 
Benim gözüm mü mavilere alıştı bilmiyorum ama mavi halini ben daha çok beğendim. (Ya da ben kendim diktiğim için olabilir :) Fotoğrafları gece gece telefonla çektiğim için biraz karanlık çıktı.


Bu aralar burda bolca mavilere maruz kalabilirsiniz. Bir önceki postta boyadığımız şifonyerin mavi oluşu tamamiyle tesadüftü. Ama harika bir tesadüftü, o şifonyeri en minik kardeşin odasına yerleştireceğiz.
"En güzel haber" beklemeden gelen iyi haberdir." En güzel sürpriz" ise benim gibi çocukları çok seven İkizler burcu bir anneye tekrar bu duyguları yaşayacağını haber eden sürprizdir.

Bu kadar kolay bir dönüşüm hikayesine de bu kadar uzun bir yazı da olmaz ama erkek annelerinin görüşlerine ihtiyaç duyunca detaylı bir anlatım gerekti.

Hepinize güzel sürprizlerle dolu harika bir hafta diliyorum.
Sevgilerimle,
Evimindekoratörü
 
 

2 güzel fikir:

CEPAYNASI dedi ki...

nasıl güzel bir haber,
nasıl güzel bir dönüşüm:)
kutluyorum:)

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

:D Çook teşekkür ederim Cepaynam. Sevgiler :)