20 Mayıs 2013 Pazartesi

İki kişilik Salıncak



Büyükler de salıncak sever. Parklarda büyüklere spor aletleri yaptılar ama keşke bir iki salıncak ta yapsalardı. Eminim sıra beklerdik :) "Teyze n'olur in bak 5 dakikadır sallanıyorsun ama"
Geniş balkonlu evlerde çift kişilik salıncaklardan görüyorum. Nasıl da hoşuma gidiyor. Eğer o balkon 1. kattaysa kesin bir kedi o salıncağın üzerine yayılmış oluyor. "Oooh ne keyif"
Bizim eve salıncak sığmaz, sığsa sığsa sallanan sandalye sığar (ya aslında ona bile yerim yok şu an.)
Pedegoglar bebekleri uyurken sallamayın dediler, bir iki yıl geçti, yok sallayın dediler. Hangisi doğru hangisi yanlış bilemedik ama şimdi benim kızlar parka gittiklerinde gökyüzüne uçarcasına sallanıyorlar.
Yaz tatilinde evde oturacakları, ve ben de tam gün çalıştığım için eve tavana asılan park salıncaklarından almaya karar verdim. Ne zaman mı karar verdim? Tam tamına yarım saat önce bu görselleri görünce. Tabii ki benim alacağım salıncağın bunlarla yakından uzaktan alakası yok ama koridorda bir ileri bir geri sallanmak ta güzeldir. Kötü haber, bu tip salıncaklar sadece 35 kiloya kadar taşıyorlarmış. Yani ben yine sallanamam.
Salıncak almak kolay da(İnternette 18 TL den 30 TL ye kadar satılıyor) şimdi bana bir Hilti matkap gerekecek. Tavanı sağlam delip kancaları monte edebilmek için. Evdeki matkapla olacak iş değil bu.
Huzurunuzda yapılacaklar listesine yeni bir madde eklemiş bulunuyorum. Sanki çok eksik miş gibi :)

Hepinize harika bir hafta diliyorum.
Sevgilerimle,






Not: O kadar uğraşmışsın salıncak yaptırmışsın, neden duvara yapışık asarsınki ey vatandaş. Bari yarım metrelik sallanma payı olsaydı... Yoksa bu tip salıncaklar hiç mi sallanmıyor?



 

7 güzel fikir:

MERVE dedi ki...

fikirler muhteşem, bir de gerçekleştirecek paramız olsa :)

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

ammannn 35 kilomuuuu..ayol benim sadece bacaklarım 35 den fazla..onları sallasam ..ı ıggg olmaz.akrobatik hareketleremi gireceğim bu yaştan sonra....ama bunlarada bayıldımm....öfffff.....belki son resimdeki salıncak koltuk daha fazla taşır hı ne dersin:)))

BitliTurist dedi ki...

Koridorda salıncak fikri çok mantıklı. Benim arkadaşımın evinde tavana sabitlenmiş altına özel kestirilmiş en azından 70 kiloya kadar taşıyan bir salıncak vardı. Sokakta sallanır gibi sallanabiliyorduk. Harika bişeydi. Byle birşey yaparsanız sizde sallanabilirsiniz.

Ayrıca ilk paragrafta ki görüşe katılıyorum. Hatta kavga bile ederdik :D

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Mervecim, evdeki koltuğun ayaklarına halat bağla tavana as :D hehe
Pembe Bakteri, ufak bir bauhaus araştırması yapıp maksimum 60 kiloya kadar taşıyacak birşey bulursam haber veririm :)

Bitli Turist. Sallanmak çok güzel birşey değil mi,beni bu haftasonu Bauhausta halat reyonunda bulabilirsiniz :)

Hepinize Sevgiler :)

FERİDECO dedi ki...

Çok tatlılar yaz akşamları harika keyifler için insanın içi gıcıklıyor,teşekkürler paylaşımın için

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Feride, Sevgiler :)

CEPAYNASI dedi ki...

bunlar gerçekten güzel...
doyasıya sallanmıştım çocukluğumda,
şimdiki çocuklardan şanslıydık biz...