4 Mart 2013 Pazartesi

Çocuklara DIY kitap rafı

 
Ben okumayı çok severim. Vakit buldukça da yeni, eski fark etmez sürekli bir şeyler okurum. Kitap alırım, dergi alırım, kütüphaneden ödünç alırım ve okurum.
Çocuklar anne babalarını örnek alırlar derler, umarım gerçekten de öyle olur. Henüz okuma yazma bilmiyorlar ama güzel kitapları var. Vakit buldukça biz onlara kitap okuyoruz. Ama geceleyin, uyku saati geldiğinde, onlar kendi kendilerine kitap seçip resimlerine bakıp uykuya dalıyorlar. Dolaplarının yanındaki ufak bir masaya istiflenmiş kitapların arasında kalan, uzun süre okunmayan, ya da unutulan kitaplar oluyordu. Bütün kitapları göz önünde olsun, kitapların sunumu daha güzel, daha albenili olsun diye düşünürken Pinterest te rastladığım bir fikri geçen Cumartesi hayata geçirdim.
IKEA dan aldığım baharat rafını ahşap boyasıyla boyayıp dolaplarına astık. Kızımın deyimiyle “Annem bir tuzluk (baharat rafı demek istemiş ama tuzluk daha kolayına gelmiş) aldı, onu pembe boyayıp odamıza astı ama içine tuz koymadı, kitap koydu.” Bunu telefonda çok sevdiğimiz bir dostumuza bu şekilde anlatırken duydum.
İşte IKEA dan aldığım raf bu:
Salonda, yemek masamızın üzerine çalışma örtümü sermiş demonte rafı pembe boyarken... (Renk seçimi tamamiyle kızlara ait.)
 
Kuruma süresi 1-2 saat kadardı ve ben her parçaya 2 kat boya attım.
 


Kullandığım renk FUŞYA, zaten elimde vardı. Bu pembe tonu biraz metalik. İsteyerek olmadı ama iyiki metalikmiş, çok daha güzel bir hava verdi :)


Raf kurur kurumaz, hemen monte ettim ve eşimin yardımıyla kızların dolabına astık.

 
Veee, en zevkli bölümü. Acaba hangi kitap öne gelse :)


Son bir kare daha. Yukarıdaki çerçevede daha önce yaptığımız bir Hello Kitty yap bozu var. Aynalarsa dışarı çıkmadan önce saçları son bir kez kontrol etmek için :)
 
 
 
Blog alemi için küçük, bizim için büyük bir DIY çalışması oldu. Bu aralar biz en çok bu rafı seviyoruz.
Hepinize çok güzel bir hafta diliyorum,
Sevgiler,
XOXO

2 güzel fikir:

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş,ellerine sağlık.Rengi harika görünüyor.

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Evet, biz de çok sevdik. Çok teşekkür ederim :)