30 Aralık 2012 Pazar

Yeni Yıl Kartı...

 
 
Kartpostallaşma etkinliği için hazırladığım kartı geçen hafta gönderdim ama postanedeki görevli yeni yıl yoğunluğu nedeniyle mektupların 10 günde ancak varabileceğini söyledi.
Umarım bu post Ebrunun gözünden kaçar çünkü sürprizi kalmayacak. Sevdiklerinin hediyelerine Yeni yıl kartı iliştireceklere bir fikir olması için yayınlıyorum. Yapımı çok basit ama görüntüsü çok güzel. Süslemesi size kalmış. Kartın yapımında bana küçük kızım çok yardımcı oldu, yeşil kartonlara uhu sürdü ve yapışmaları için üzerlerine bastırdı.
Zarfı turuncu renkten yaptık.(Kartpostallarda zarfa gerek duyulmuyor ama bizim kart el yapımı olunca zarar görmesini istemedik ve karta mesajımızı yazdıktan sonra zarfı kapatmadan gönderdik)
 
Hepinize sağlıklı, huzurlu, mutlu, başarılı, sevdiklerinizle beraber geçireceğiniz çok güzel bir yıl diliyorum. 2012 çok güzeldi, 2013 daha da güzel olsun.
 
Sevgilerimle,
XOXO


28 Aralık 2012 Cuma

Stripes

 
İlk önce çalışma masasındaki siyah duvara ve duvar kağıdına vuruldum, sonra da çizgili duvarlara ve fuşya koltuğuna. Bu haftasonu bol bol hediye paketlemece, yemek pişirmece ve ailece gezmeler var.
Size de harika bir haftasonu diliyorum,
Sevgiler,
XOXO











26 Aralık 2012 Çarşamba

Ayakkabı yenileme...

"Sayın dekoratörüm, biz senden evini süslemeni beklerken sen gelmiş ayakkabı koyuyorsun önümüze" derseniz, "çok haklısınız" derim ve sizi bir sonraki postta görmek üzere uğurlarım...
 
Geçen sene çokça giyilen minik Zara babetleri aşağıda gördüğünüz gibi parçalanmışlardı. İki kızım olduğundan ve babetler numara olarak uyduklarından atmaya kıyamadım ve yenilemeye karar verdim.
Dayanıklı bir kumaşla kaplamak istedim ve evde bolca bulunan eski kotlardan birini feda ettim.
Yapıştırıcı olarak kumaş yapıştırıcısı kullandım ama altları balley ile güçlendirdim.
Ayakkabıcıların işkencesi olur da bizim olmazmı, bizde de şekil şekil boy boy mandal var bu işler için kullanılan.
 

Tombik ayaklar bu babeti uzun bir süre sade haliyle kullandı, amacım önüne kırmızı bir süs yapmaktı (fiyonk veya çiçek gibi) ama kızım Marks&Spencer da mavi pırıltılı bir babeti çok beğenince tepemdeki DIY ampulü yandı ve evdeki kot babetin burnunu kırtasiyelerde satılan pırıltılarla süsledim.
Kalıcı olmaları için kuruduktan sonra Sprey vernikle sabitledim.
 

 
Bu yenilemenin maliyeti 0.75 Kr. (o da mavi pırıltılar için). Geri kalan malzemelerin hepsi evde vardı.
Anaokullarında yılbaşı partileri var. Minik hanıma bir de Pamuk Prenses kostümü diktim. Altına da bu ayakkabıları giyerse ondan mutlusu olmaz.
Kostümün bir fotoğrafını yayınlayıp yayınlamamak arasında çok kararsızım çünkü çok yeni bir dikiş makinesi sahibesi olarak ilk denemem pamuk prenses kostümü olunca sormayın başıma gelenlere. Herşeyi deneme yanılma ve Google amcanın sayesinde başardım :)
 
Hepinize pırıl pırıl bir gün diliyorum,
Sevgiler,
 
XOXO 
 


21 Aralık 2012 Cuma

Bir Esinti...

 
Yılbaşına 10 gün kala bu kadar bahar cıvıltısının ne işi var bu blog da. Kırmızılardan yeşillerden ve bol  pırıltıdan uzak bu postu isterseniz görmezden gelip haftaya tekrar uğrayın :)
 Bir arkadaşımın salonu için arşivimden ve internetten biraz derleme yaptım. Kahveli bejli tonlardaki salonunu renklendirip, turunculu mavili tonlar kullanmak istediğini söyleyince ben de biraz fikir vermek istedim. Turuncu dan mercana kadar, maviden de turkuaza kadar renk tonlaması değişebilir ama anafikir aynı sanırım.
 
Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum,
Sevgiler,
XOXO








14 Aralık 2012 Cuma

Olioboard

 Ben bu aralar Moodboard hazırlamaktan başka birşey düşünemez oldum. Olioboard sitesinde çeşit çeşit odalar, tasarımlar. Çocuklar gibi sürekli oynuyorum, ne odalar döşüyorum neler alıp neler yapıyorum bir bilseniz. İnsan bir başladımı bırakamıyor. Bu aralar bıkana kadar  burdayım, beni kaybedenler burada bulabilirler.

Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum,
Sevgiler,
XOXO



 

10 Aralık 2012 Pazartesi

Yılbaşı süsleri ağaca çıkmazsa...

 
 
Beyaz yılbaşı ağaçları 2 yıl önce çok moda olmuşlardı ve o sene buz mavisi ve mor süsler heryerdeydiler. Geçen sene dore süsler aldı başını gitti. Bu sene de klasik yeşil ağaçların üzerine farklı figürler asmak, el yapımı keçeler iliştirmek daha moda. E ben de modaya uymak istiyorum alt tarafı renkli toplar, dore toplar, keçeler derken her sene eve yığınla alınan yılbaşı süslerini 7.5 yıl önce aldığımız ağacın üzerine yığmak haksızlık olur. Zaten her sene açılıp kapanmaktan kopan bazı parçaları emanet duruyor ve rüzgar esse yıkılacak hissi veriyor. Yılbaşı ışığını ve dore zinciri dalları sabitleyebilmek adına sıkı sıkı ağacımıza sardık ama belirli bir süs sayısının üzerine çıkınca zavallıcık sağa sola kayıyor. Bir de bizim evde iki minik hanım sürekli bu süslerin yerlerini keyfi bir şekilde değiştiriyorlar. Dün itibariyle tüm süsler ağacın sağ tarafına toplanmışlardı.
Sayın dekoratör; bize bu kadar süs aldırdın; yılbaşı dedin; ev süslenecek dedin; üstüne üstlük birşey olmaz, her sene alt tarafı 3-4 parça alıyorum dedin ama toplamda oldularmı sana 25-30 parça. Yılbaşı ağacı taşısa bile, bu renk cümbüşünü salonum kaldırmaz diyen arkadaşlarıma buyrun bu postu hazırladım.
 Konuyla alakalı sayısızca mail aldım, okurlarımın tweetlerine boğuldum ve çözümü EUREKA diye haykırarak buldum demek isterdim ancak olay o şekilde ceryan etmedi.
 
Salonu ayrı, çocukların odasını ayrı, mutfağı ayrı renklerde süslemek, ya da aynı ortamda farklı köşeleri süslemek bütün süsleri tek bir ağaçta sergilemekten daha şık duruyor, buyrun görelim.
 
Hepinize Harika bir Hafta Diliyorum,
Sevgilerimle,
XOXO










4 Aralık 2012 Salı

Şık....

 
 
 
Güzel ve sade, çok ta şık bir salon. Minimum mobilya ve objeyle hatta görünmez (şeffaf) mobilyalarla hiç göz yormamışlar. Ben bu salonu çok beğendim ama evim için değil, hani ilerde kendi iş yerim olursa bekleme salonum için...
Bugün gibi soğuk ve yağmurlu bir günde müşterim içeri girdiğinde sıcacık bir ortamla karşılaşsın, "Ohh, burası da sıcacıkmış, mis gibi" desin. Islak şemsiyesini girişte bıraksın, çamurlu botlarına da galoşları geçirsin. Sekreter hn ona birşey ikram ederken o da cam sehpanın üzerindeki dergileri karıştırsın.
Arka taraftaki masa ve sandalyelerde ne toplantılar yapılır, ne imzalar atılır.
Biz burda ne iş yaparız henüz bilmiyorum. Hele bir bekleme salonunu ve toplantı odasını döşeyelim, elbette yapacak bir iş te buluruz :)
 
"At almadan ahır yapılamaz" derler, buradan da kendi kendime yorumumu yapayım...
 
Sevgiler,
XOXO
 
 
 
 

 
 




28 Kasım 2012 Çarşamba

Kırmızılar Yeşiller...

 
Her ayın bir rengi, bir kutlaması var ve haftasonu itibariyle kırmızının yeşilin ayı, Aralık ayına gireceğiz.
Eviniz yılbaşı ağacı alamayacak kadar ufaksa birkaç kırmızılı, simli masa süslemesi, 2 kırmızı kırlent, simli yünlerle örülmüş bir koltuk şalı, kırmızı bir masa örtüsü ya da bu sezon mağazalarda ortaya çıkan sevimli aksesuarlarla da evinizi yeni yıl kutlamanıza hazırlayabilirsiniz.
 
Sevgiler,
XOXO