18 Ekim 2012 Perşembe

DIY çiçek tepsisi

 
Takvime rağmen havalar çok güzel, bu yüzden çiçeklerim hala salon balkonumdalar.  Bir iki haftaya kalmaz onlar da kapalı arka balkondaki seralarına geçerler sanırım. Sardunyalarımı kargalardan kaçırdım. Onlar 10-15 gün önce temizlenip arka balkona geçtiler bile. Geçmeselerdi balkon kuruyemiş dükkanına dönecekti. Birinin toprağına gömülmüş taze (kabuklu) ceviz, diğerininse toprağında 4 adet fındık içi bulmuştum. Hadi cevizleri anladım da fındık içlerini nerden buldu kargalar bilemedim.
Arka balkondaki dolaplarda her türlü inşaat malzemesini bulabilirsiniz. Mini yapı market gibi birşey. Doğayı koruyalım, çamaşırları açık havada kurutalım mottosundan yola çıkarak çamaşır kurutma işlemi de yine arka balkonda. E kışın bir de saksılar eklenince oo bir cümbüş ki sormayın. Ardiye balkonların camları buzlu olmalı bence... En azından yarısına kadar. Doğayı koruduk derken görüntü kirliliği oluyor yoksa... Komşulara yazık değil mi? Bir de evinizde benimkiler kadar misafirperver minikler varsa eve gelen her misafire bütün evi gezdirip, "Bakın burda da balkon var" diye perdeleri açtı mı hafızalarından evinizin bütün güzelliği silinir, o arka balkonun hali kalır. Size de "En azından yatak odam toplu, neyse balkona da çok dikkat etmemiştir" demek düşer. O yüzden ne yapıyoruz, fotoğraflarda yapılan DIY  çiçek tepsisine dikkatlice bakıp evimize uyarlıyoruz ve arka balkonu seraya dönüştümeden önce çiçeklerimize evin içinde parkeleri de mahvetmeyecekleri bir tepsi, bir yaşama alanı yaratıyoruz.
 
Minik dipnot: Herşeyden önce evdeki küçüklere bu tepsinin bir kaykay olmadığını net bir şekilde anlatmamız gerekebilir. DIY veriyorum ama sorumluluk kabul etmiyorum :)
 
Sevgilerimle,
XOXO
 
Fikir burdan
 
 






6 güzel fikir:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Hah hah ! Benim kızlara eğlence çıkar . Fikir şahane,görüntü on numara ,pratikte benim ev için "ı ıhh ,olmaz! "

Arka balkon stresini ben atlattım bu evde. Ev müstakil ya 3.kattaki banyoyu iptal ettim çamaşır odası yaptım ,bu kez de annem yatılı gelince "ahh bu odanın tuvaleti olsa ne iyi olurdu hiç aşağı inmezdim !" demez mi? :( Buyur bakalım şimdi ne olacak?

Sevgiler canım...

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Off :) Nilgün ablacım, anne de haklı in çık zor oluyordur. Benim de iki kızım olduğundan evdeki küçük tuvaleti iptal etmedim, onlara göre yaptırdım. Yoksa her sabah inanılmaz bir trafik olurdu :)
Sevgiler...

CEPAYNASI dedi ki...

küçük bir ardiyemiz var bizim...
her avm de eşimi yapımarketlerden çeke çeke çıkartıyorum,
matkaplar boy boy...
hal böyle olunca o tuvalet büyüklüğündeki ardiye alet edavatla dolu,merdiven,vileda,elektrik süpürgesi...
adım atacak yer yok anlayacağın...
oysa oraya raf yaptırıp,ayakkabı kutularını ve bavulları yerleştireceğimi sanmıştım ben:)))

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Hahah,kadınlar ve erkeklerin farklı düşünceleri. Ama o matkaplar da bir işe yaramıştır, illaki :) Sevgiler...

Pembe Yastık dedi ki...

Bu fikre bayıldım...çok güzel olmuş.

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Sebicim, sen bir eskitme bir iki pembe derken daha güzelini yaparsın gibi mi geliyor :)