24 Ekim 2012 Çarşamba

İyi Bayramlar...

 
Hepinize sağlıklı, huzurlu, sevdiklerinizle geçireceğiniz güzel bir Kurban Bayramı diliyorum.
Sevgilerimle,
XOXO

22 Ekim 2012 Pazartesi

55 m² hem de çatı eğimli...

 
IKEA mağazasına her gidişimizde o ufak metrekareli örnek evleri heyecanla gezeriz. Kızlar evcilik oyunu icabı duş teknesine girip yıkanıp mutfakta yemek pişirirken ben de o maket evi "bunun neresini evime uyarlasam?" diye karıştırırım. Ama inandırıcılık seviyesine gelince, yok artık 30m² ev mi olurmuş derim, geçerim...E malum bunun bir antresi olacak, orda montlar ayakkabılar duracak; koridoru olacak ki futbol oynanacak.(sormayın bu Japon çizgifilmi futbolcu Tusubasa bizim kızları fena sardı)
 
Ama bakınız foto 1,2,3,vs. elin adamı 55m² ye sığmış hem de çatı eğimi detayına bile takılmadan. Ev almaya gittiğimizi farzedelim, emlakçı bana yolda "Hanımefendi gideceğimiz ev 55m² bir de çatı katı gibi eğimli" dese hemen bir U dönüşü yapar bakmaya bile gitmem ama işte önyargılı olmamak lazım.
 
Bir de IKEA da en başa 10m² , 20m² lik örnek evleri koyuyorlar ya, 35m² lik eve sıra geldiğinde "Amaan, bu da geniş geniş, ne var ki bunu döşemekte ben bile yaparım" diyen içses var ya, 130m² lik evine sığamadın demek istiyorum.
 
Sevgiler,
XOXO












18 Ekim 2012 Perşembe

DIY çiçek tepsisi

 
Takvime rağmen havalar çok güzel, bu yüzden çiçeklerim hala salon balkonumdalar.  Bir iki haftaya kalmaz onlar da kapalı arka balkondaki seralarına geçerler sanırım. Sardunyalarımı kargalardan kaçırdım. Onlar 10-15 gün önce temizlenip arka balkona geçtiler bile. Geçmeselerdi balkon kuruyemiş dükkanına dönecekti. Birinin toprağına gömülmüş taze (kabuklu) ceviz, diğerininse toprağında 4 adet fındık içi bulmuştum. Hadi cevizleri anladım da fındık içlerini nerden buldu kargalar bilemedim.
Arka balkondaki dolaplarda her türlü inşaat malzemesini bulabilirsiniz. Mini yapı market gibi birşey. Doğayı koruyalım, çamaşırları açık havada kurutalım mottosundan yola çıkarak çamaşır kurutma işlemi de yine arka balkonda. E kışın bir de saksılar eklenince oo bir cümbüş ki sormayın. Ardiye balkonların camları buzlu olmalı bence... En azından yarısına kadar. Doğayı koruduk derken görüntü kirliliği oluyor yoksa... Komşulara yazık değil mi? Bir de evinizde benimkiler kadar misafirperver minikler varsa eve gelen her misafire bütün evi gezdirip, "Bakın burda da balkon var" diye perdeleri açtı mı hafızalarından evinizin bütün güzelliği silinir, o arka balkonun hali kalır. Size de "En azından yatak odam toplu, neyse balkona da çok dikkat etmemiştir" demek düşer. O yüzden ne yapıyoruz, fotoğraflarda yapılan DIY  çiçek tepsisine dikkatlice bakıp evimize uyarlıyoruz ve arka balkonu seraya dönüştümeden önce çiçeklerimize evin içinde parkeleri de mahvetmeyecekleri bir tepsi, bir yaşama alanı yaratıyoruz.
 
Minik dipnot: Herşeyden önce evdeki küçüklere bu tepsinin bir kaykay olmadığını net bir şekilde anlatmamız gerekebilir. DIY veriyorum ama sorumluluk kabul etmiyorum :)
 
Sevgilerimle,
XOXO
 
Fikir burdan
 
 






16 Ekim 2012 Salı

Şarap Rengi...

 
Bu sezonun Şarap Rengi modasını dekorasyonda daha iyi vurgulayamazlardı sanırım.
Yatak sırtındaki eskitme aynalar hem derinlik katmış hem de çok göze batmamış. Ben çok beğendim...
Sevgilerimle,
XOXO

14 Ekim 2012 Pazar

Ne güzel...



An itibariyle bunun hayaliyle güzel bir öğle uykusuna (güzellik uykusuna) geçebilirim.

Sevgiler,
XOXO


12 Ekim 2012 Cuma

Relax Haftasonları...

 
Bu Haftasonu sevdiğim insanlara güzel yemekler hazırlamayı ve bol bol dinlenmeyi planlıyorum.
 
Sevgiler,
 
XOXO

10 Ekim 2012 Çarşamba

Lüx ve zımbalı...

 
Kıyafetlerdeki ve aksesuarlardaki zımba modasına harfiyen uyan güzel bayanlar: Bakın bu eve; Japon yapıştırıcınız olduktan sonra kapılara bile uygulayabilirsiniz :)
 
Şaka bir yana, bu evi çok beğendim, hatta mutfağındaki şömine kenarında duran lambader harika. Onu bir ayrı sevdim. Ev harika, "sorun sen değilsin, benim." klişesine ihtiyacım var çünkü ben bu mutfakta mis kokulu brownie'mi, elmalı turtamı, havuçlu kekimi unlara bulana bulana pişiremedikten sonra, acıktığımda atıştırmalık diye sadece havyarlı kanepeleri yedikten sonra sen benim için sadece bir ev olarak kalırsın.
He bak yakın bir arkadaşımın evi olabilirsin,arada gelir havuzuna girer, manzaranı seyrederim...
Sevgiler,
XXOO
 














5 Ekim 2012 Cuma

BOYNER Evde


Boyner EVDE kataloğunu e-mailimde görür görmez birkaç sayfasını paylaşmak istedim. Sonbaharı tam anlamıyla evinize taşımak, bir iki fikir edinmek için, ya da bu haftasonu alışverişine ilham vermesi için buyrun inceleyin...

Mutlu Haftasonları...
Sevgilerimle,
XXOO







1 Ekim 2012 Pazartesi

Bayandan...


Metrekare hesabı yapamayacağım, ama evin çok ufak olduğu kesin. Zevkle ve yaratıcılıkla döşenmiş. Üniversite eğitimi olsun, işyerine yakınlık açısından olsun stüdyo daire döşeyecekler için çok güzel fikirler barındırıyor.

Bu ev kira olduğundan ve değişikliklere izin verilmediğinden, evde oturanlar, mutfakta bildiğimiz beyaz duvarın üzerine dikdörtgen kesilmiş yeşil strafor gibi bir malzemeden fayans efekti yaratmışlar. Subway tiles şeklinde her bir dikdörtgeni teker teker çift taraflı bantla yapıştırmışlar :)

Bu pazartesiyi de atlattık, hepinize çok yaratıcı bir hafta diliyorum,
Sevgiler,
XXOO