22 Ekim 2012 Pazartesi

55 m² hem de çatı eğimli...

 
IKEA mağazasına her gidişimizde o ufak metrekareli örnek evleri heyecanla gezeriz. Kızlar evcilik oyunu icabı duş teknesine girip yıkanıp mutfakta yemek pişirirken ben de o maket evi "bunun neresini evime uyarlasam?" diye karıştırırım. Ama inandırıcılık seviyesine gelince, yok artık 30m² ev mi olurmuş derim, geçerim...E malum bunun bir antresi olacak, orda montlar ayakkabılar duracak; koridoru olacak ki futbol oynanacak.(sormayın bu Japon çizgifilmi futbolcu Tusubasa bizim kızları fena sardı)
 
Ama bakınız foto 1,2,3,vs. elin adamı 55m² ye sığmış hem de çatı eğimi detayına bile takılmadan. Ev almaya gittiğimizi farzedelim, emlakçı bana yolda "Hanımefendi gideceğimiz ev 55m² bir de çatı katı gibi eğimli" dese hemen bir U dönüşü yapar bakmaya bile gitmem ama işte önyargılı olmamak lazım.
 
Bir de IKEA da en başa 10m² , 20m² lik örnek evleri koyuyorlar ya, 35m² lik eve sıra geldiğinde "Amaan, bu da geniş geniş, ne var ki bunu döşemekte ben bile yaparım" diyen içses var ya, 130m² lik evine sığamadın demek istiyorum.
 
Sevgiler,
XOXO












8 güzel fikir:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Yok Esinciğim 50 metrekarelik eve ben de sığamam. Benim kızlar sabah kudurmasını nasıl yapacaklar hap kadar evde ?

Aslında bu gün dip köşe temizlik yaparken çek it bir dolu eşyanın hayatımı ne kadar zorlaştırdığını yine farkettim ama Türk tipi yaşıyoruz canım. İster istemez ne kadar boş alan olursa o kadar yayılıyoruz :(

Ayşegül dedi ki...

gayet de güzel bir ev
İnsan isterse sığıyormuş
Sevgiler

CEPAYNASI dedi ki...

bu evlere bayılıyorum,
tam tersi olsa da yaş ilerledikçe küçülmek gerektiğine inanıyorum ben...
tek sıkıntı halihazırdaki eşyalarımızla sığamayız bu evlere...
hepsini elden çıkarıp,
yeni eve yeni eşya almak:)))
mümkün mü? değil elbette:))))))

evcilik dedi ki...

Yok ya,elin adamı sığıyor da ben niye bitürlü evlere sığamıyorum...
her gördüğümü alıp eve doldurduğumdan mı acaba:))

Pembe Yastık dedi ki...

İskandinav tipi evlerde sadelik var,gereksiz eşya yok. Renk olarak da genellikle beyazı tercih ettikleri için ferah görünüyor. Bize uyarlanınca olmuyor. Bize de bu evler boş görünür. Düşünsene oturma odanda ikili, bide tekli kanepe var. Kınar wallahi millet :))

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Nilgün ablacığım, ilk evlendiğim evim 90m² idi,misafirler gelmeden yarım saat içerisinde bütün ev, banyo, mutfak her yer tertemiz oluyordu ama çocuklar olunca büyük eve geçtik :)Sığamadık :)

Ays,evine süs püs almaya meraklı olmayan insanlar çok rahat sığarlar bence, ama o kişi ben değilim malesef :) Sevgiler..

Cepaynam, evdekileri atabiliyor olsaydık sanırım başından bu hale gelmezdik. Şimdi ben kardeşim evlenip çocuk yapsa da evdeki çocuk eşyalarının bir kısmını versem diyorum. İyiliği ona mı yapıyorum kendime mi yapıyorum sen karar ver ;)

Evcilik, acaba onların orda birtek IKEA mı var, bizim gibi çeşit yokta ondan mı almıyorlar, yoksa insan almamak için kendini nasıl tutar bilemiyorum :)

Sebicim, o dediğin koltuğa biz anca çekirdek aile olarak sığarız, eve bir kişi gelse oturacak yer bulamaz. Nerde bunun berjeri, 3lü koltuğu vs. vs. Yatılı misafire hiç girmiyorum bile :)

Benden Bizden dedi ki...

Ben 3 sene 1+1 küçücük bir evde yaşadım ama 2. senenin sosuna doğru eşyalar her yerden pörtlemeye başladı. İnsan aldıkça alıyor, ev ne zaman doluyor anlamıyorsunuz bile.

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Benden Bizden, insan beğendiklerini alıyor, ihtiyaç duyduklarını değil. Olan da oluyor ama çok abartılmıyorsa bence problem yok :)