29 Mart 2012 Perşembe

Oyun Odası


  Giyinme Odası yok, Çamaşır Odası yok, Hobi odası hiç yok ama kocaa bir Oyun Odamız var bizim...
  Hatta Oyuncak Odası deriz biz ona. Görsellere aldanmayın, Hiçbiriyle yakından uzaktan alakası yok. Zira "eski mobilya", "ilerde belki ihtiyacımız olur" vasfındaki tüm eşyaları saklama odası da denebilir. 5-6 adet üst üste yığılmış koli, eski evimizden kalan venge rengi, 1 metre eninde çift kapılı portmantomuz, taa 10 yıl öncesinden alınmış bir şifonyer...
  Hakkını yememeli, perdelerimi gri fon ve beyaz stor perde olarak daha geçen sene yaptırdım. Bir de cam üzeri siyah motifli çok ta güzel kocaman bir çalışma masamız var. Var da.. Bu oyuncak odasında iki kızıma, karşı komşunun kızına, iki sokak ötedeki ikizlere yetecek kadar oyuncak ta var. Şimdi çocuğu olmayanlar derki "Ne gerek var bu kadar oyuncak almaya". Valla haklısınız, ben de öyle düşünüyordum. Ancak amcalardan teyzelerden kıyafet dışında, evini boşaltmak isteyen herkes, kızlarının oyuncaklarını bize bağışladı. Dolayısıyla iki set yazı/oyun masamız, 4 çocuk sandalyemiz, 50 adet barbimiz, bir çocuk koltuğumuz, mutfağımız, banyomuz ıvırımız zıvırımız tam. İki set bowling takımı, iki çeşit yazı tahtası... Ayrıca tabii kızların doğum günlerinde gelen oyuncakları da hesaba katarsanız odada hareket edecek yer kalmadı. Peluş oyuncak konusuna girmiyorum bile çünkü benim çocukluğumdan kalma bir sürü kahraman da sepette yerini almış vaziyette. Ara ara oyuncak tasfiyesi yapıyorum ama küçük kızım üç yaşında olduğundan daha en az 3 yıllık vakti var bu oyuncakların. Ikea dan sürekli plastik kutu almak geçici bir çözüm. İşte bu yaz Oyuncak Odasını hedef aldım. Şifonyeri boyamak ve portmantodan kurtulmak, kolilerdeki eşyaları tasfiye etmek ve güzel bir kitaplık almak istiyorum. Bu akşam gidip "ÖNCE" fotoğraflarını çekiyorum, ki "SONRA" fotoğraflarını gösterdiğimde farkı anlayın.











4 güzel fikir:

CEPAYNASI dedi ki...

eee...
hani before fotoları?
zor,en zor şeylerden biri bu işte...
elden geçirmek,
elden çıkartılacaklara karar vermek...
ve sonra pişman olmamak!
neçok şeyimiz var bizim deyip duruyorum,
internetteki evlere baktıkça:)))

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Cepaynam,
Before fotolarını After ları yayınladığım gün koyabilirim. Yoksa ben nasıl okurun yüzüne bakarım :D Her dolap ayrı telden çalıyor. Yavaştan düzenlemeye başladım, herşey eşimin biraz vakit ayırmasına bağlı, bir başladık mı sonu da gelir. Sevgiler..

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

arada gerekiyor boşaltma yapmak kendi odamızda bile tıkış tıkış oluyor ve oturup çekmece ayıklıyorum:))

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Sonsuz dekorasyon, haklısın. Ama en azından onlar çekmece içinde kalıyor bunlar bildiğin koca oda da her yerde :) neyse şu haftayı atlatalım, başlıycaz boyama ve tasfiyeye...Sevgiler :)