19 Mart 2012 Pazartesi

Ben bu haftasonu...


Ben bu haftasonu kolları sıvadım ve bir tablo boyadım. 1995 te bir arkadaşımın bana hediye ettiği yağlı boya portremi arka balkonda çürümeye terk etmiştim. Ya onu ağlayan Çiço tablosu gibi salonumuzun baş köşesine koyacaktık (size benimle dalga mı geçiyorsunuz, ben ona baktıkça ağlarım, zaten ifademi tam yapamamıştı sevgili ressam) ya da arka balkonda iyicene tozlanıp gidecekti.

Şimdi bu tabloyu nasıl yaptığımı sırasıyla anlatacağım.
*** Yağlı boya yapılmış bir tablonun zeminini 2. kat bir esere hazırlarken sakın benim gibi zımparalamaya çalışmayın, pek bir işe yaramıyor.
*** Oturacağınız sandalyeyi, tabloyu tutan karşı sandalyeyi ve alet edevatın duracağı sehpayı halıdan uzak bir yerde ama televizyon karşısında konumlandırın.
*** Discovery Channel daki CAKE BOSS u açıp Buddy nin harikalar yaratan ekibini az biraz izleyip bende harikalar yaratabilirim diyerek gaza gelin.
*** Evde bulunan temiz 2cm kenar fırçasını alın (bu aslında duvar boyamak için kullanılmak üzere alınmıştı, işte neye niyet neye kısmet)
***Yağlı boyalarınızı, karışımı hazırlamak için plastik (disposable) bir tabağı hazırlayın. Elinizin altında eski bir T-shirt ünüzü bulundurun ki etrafa sıçrayanları bununla silersiniz.
***Bu adımda o andaki ruh halinize göre çiçekler böcekler yapmaya başlayın. Ben gerçek bir resim çizersem çok komik olacağını bildiğim için sadece renkleri karıştırmayı tercih ettim. 

Yatak odamızın mobilyalarını geçen yaz beyaza boyadığımızı daha önce anlatmıştım. (Tıklayın) Yatak örtüsü ve perde fonları da koyu mor dolayısıyla bu tablo direk yatağımızın başucuna asılacak.

Tablonun çerçevesini henüz boyamadım. Tam kurumasını bekliyorum. Gelecek haftasonu bir beton çivisiyle bu iş de tamam olacak.

*Bu postu hazırlayan şahıs, tabloyu gördükten sonra köprüden atlayan ressamlardan sorumlu değildir.

Hepinize şahane bir hafta diliyorum....



3 güzel fikir:

=/=// =/= dedi ki...

bence harika olmuş. Renkleri tam benlik aylardır kafamda kendi ellerimle böyle bir çalışma fikri vardı. Ben akrilik boyada karar kılmıştım.Yağlı boya dahamı rahat oldu. Hadi bi tavsiye ver bana

zeynep dedi ki...

En sevdiğim renk , mor ve tonları .
Mutlu bir hafta diliyorum , sevgiler.

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Yavruto, beğenmene çok sevindim.. Bende kendim yaptığım için şu anda çok seviyorum. Bence akrilik boya varsa elinde hiç durma dene...

Zeynep, mor rengini heryerde kullanabilirim. Sevgiler...