27 Şubat 2012 Pazartesi

Biraz ahşap, biraz çuvalbezi...

        Şubat ayı aslında yarın biterdi.... Yarın aslında kış mevsimi de biterdi. Ama 29 çekiyorya bu sene... Gerçi Mart da çok baharımsı olmazya genelde, işte onun adı Bahar ayı, ondan umudumuz. Neyseki sonlarına doğru yakalarız güneşi...

      Westwing in sayfasındaki açık pembe kitchen aid ne kadar da güzel öyle değil mi? Kazanmak için katılımda bulunmadım ama yine de o Kitchen aid' i, hele ki o şeker pembesini istedim. Kışa veda son havuçlu cevizli keki çırpsın,üstüne üstlük iki minik kızım kullanırken mutlu olsunlar istedim.
     Haftasonuna kadar yağan yağmurda işe gelmek zorunda olsamda,  En azından bir dilim kekimi sıcak Earl Grey çayımla bilgisayar başında yiyeyim istedim.

Hepinize sımsıcak bir hafta diliyorum....

XXOOOXO









23 Şubat 2012 Perşembe

Bu renkler sade ama ne güzel...


Kesekağıdı, kahverengi, bej ve beyaz... İşte bunlar benim dekorasyonda çok sevdiğim renklerim. Bakın fotoğraflara, kesekağıdı duvar, bejli kahveli koltuklar ve beyaz çerçeveler. Bu kadar nötr bir tabloya istediğiniz renkle hayat verebilirsiniz. Yeşil, Turuncu, Mor...
4. resimdeki dolabı çok beğendim tam MUDO ya yakışır cinsten. Ben bu resimlerdeki herşeyi çok beğendim...







15 Şubat 2012 Çarşamba

Kitap okunası mevsim...


Havalar o kadar kitap okumaya müsait ki... İnsanın aklı dışarıda kalmıyor. Sıcacık koltuğumda kitabımı okumak istiyorum. Çalıştığım için anca hayalini kurabiliyorum, bir de haftasonunu iple çekiyorum. Sessiz, sadece sayfaların sesinin duyulduğu bir ortamda dalıp gitmek istiyorum... (Bu aralar o kadar uykusuz kalıyorumki, kitap okurken uykuya da dalabilirim o ayrı tabii :)










6 Şubat 2012 Pazartesi

"Pembe" Panjurun geldiği hallere bak sen...


 Masallarda mıydı? Yoksa gerçektende evlilik çağına gelen her genç kız "Pembe Panjurlu ev" hayalleri mi kurardı? O zamanlarda da panjurlar tabiiki herşeyde olduğu gibi ahşaptan yapılırdı. Ev ayrı panjur ayrı renge boyanırdı. Çizgifilmlerdeki gibi...(O zamanlar dediğime bakmayın, ben 78' liyim, bizim evdeki panjurlar halen bugün kullanılan balkon panjurlarıydı)
Ben çocukken bu eski tarz panjuru anca LEGO lardan bilirdim. O zamanlardan LEGO çiftlik evinin pencerelerinde renkli panjurları olurdu, onları takardık. Çiftlikteki hayvanlar uyurken kapatır, sabah olunca da açardık. Şimdi o eski panjurlar antika olmuş, Vintage diye evleri süslemiş... Pehhh, hiçbirşeyi atmamak lazım, elbet birgün herşey vintage olacak, değer kazanacak. 

**Bu yazıyı okuyup evlerini bit pazarına dönüştürecek vatandaşlara duyurulur. Sorumluluk alınmaz. Bu sadece bilgilendirici bir yazıdır.

Herkese iyi Haftalar...