30 Aralık 2011 Cuma

Herkese İyi Yıllar...


Kalabalık bir sofrada, sevdiğim insanlarla yemeli içmeli , danslı oyunlu, bol müzikli, çikolatalı, dolayısıyla bol kahkahalı bir yılbaşı gecesi geçireceğiz.
2012 nin Huzurlu , Sağlıklı ve Mutlu Bir Yıl olması dileğiyle....
Yeni Yılınız Kutlu Olsun!




27 Aralık 2011 Salı

Evimizdeki mini sergi...

Salon duvarlarından birini baştan aşağı çerçevelerle kaplamak istiyordum. Şimdilik bu kadarı oluştu. Çerçeveleri astıktan sonra erkek kardeşim tavanla çerçevelerin arasındaki boşluğu kendi portresiyle tamamlamamın doğru olacağını söyledi. (Eminim öyledir.) Çerçeveleri IKEA dan almıştım;  arşivteki birkaç fotoğrafı siyah beyaz bastırdım ve Ta.daaaa.....



Evin duvarları genelde açıkrenk, sadece salonun imaj duvarı denilen bölümü Tiramisu rengi... (Kesekağıdı rengine yakın sadece az bir ton farkı var)

 Daha çok zaman ve emek daha çok değişim demek ve dolayısıyla daha çok paylaşım demek. Umarım gelecek yıl evimden daha çok kareler paylaşabilirim.
Hepinize güzel bir yıl diliyorum...

15 Aralık 2011 Perşembe

Ev


Arkadaşlar bugün gezeceğimiz evde 1 adet yemek masası var, ve ev sahibi bu masayı evin her açısından çekmiş. Farklı bakış açılarıyla yorumlamış :) Bana hiç yabancı gelmiyor. Sanırım kendi evimi bu şekilde fotoğraflamam gerekseydi her yeri 4-5 açıdan çekerdim, hani "Acaba yeterince açıklayıcı bir fotoğraf olabildi mi?" diye... İçten dışa doğru, dıştan içe doğru. Allahtan yerlerde yuvarlanıp ya da merdiven tepelerine tırmanıp fotoğraf çekmemiş. Ben onu da yapabilirim. Hani acaba avizemi güzel çekebildim mi yerdeki halının ne kadar pofuduk olduğunu anlatabildimmi hesabı :)

Biliyorum biliyorum. Allah bana akıl fikir versin... Napalım beni de böyle kabullenip böyle sevin :)











12 Aralık 2011 Pazartesi

Güzel bir apartman dairesi...


Bu aralar IKEA nın Liatorp adlı mobilya serisini araştırırken bu eve rastladım ve hemen fotoğrafları paylaşmak istedim.
Salon mobilyalarım venge ama Liatorp modeller beyaz renkli. Ben eve alıp kombinleme fikrindeyim. Neden olmasın, venge sehpa, kırık beyaz TV sehpası ve bunun yanında koltuk kenarına minik kırık beyaz bir sehpa...
 En kötüsü baktımki olmadı iade ederim. nasıl olsa IKEA da para iadesi bile var.
Dip not: Allahtan eşim blogumu ben zorlamadıkça okumuyor yoksa IKEA dan sehpa alma, eve kadar taşıma, daha sonra monte etme ve benim "hmm, pek olmadı" demem üzerine tekrar demonte etme, paketleme, hurraaa IKEA ya geri gitme, sıra numarası alma ve ürünü iade etme düşüncemden pek hoşlanmayabilirdi :)



 Cam kenarı ayrıntıları ne güzel bir bakarmısınız?






Bebek odası çok şirin.


9 Aralık 2011 Cuma

Doya Doya BOYA...


Eveeet, sonunda uzun zamandır beklenen an geldi... Sonunda fotoğraf makinemdeki bazı fotoğrafları bilgisayarıma indirdim ve Ta ta ta taaaammm... Yazın boyadığımız eşimin boyadığı el emeği göz nuru yatak odamızdan bazı kareler.

Uyarı: Çekimler gece yapıldığından karanlık çıkmış. Aramızdaki fotoğraf ustaları bu postu ancak aydınlık ortamlarda okuyabilirler.

Nisan ayında niyetimi size bu yazımda anlatmıştım.(Okuyabilirsiniz) Akçaağaç rengindeki yatak odamı beyaz renge dönüştürmeye karar vermiştim. Eskitme mobilyalar harika oluyorlar ama modern kesim küt hatlı bir odaya eskitme boya çok uymayacaktı. Ayrıca bu bizim ilk boya deneyimimiz olacağından en sadesinden tek renk olsun diyerek yola başladık.

Koçtaştan aldığımız zımpara makinesiyle başladık. Önce mobilyaların arasında en ufak parça olan komidinlere saldırdık. Aman Allahım çıkan tozu görmeliydiniz. Havalar güzel olduğundan çoğu işi balkonda hallettik. Ama gardıroba sıra geldiğinde yatak odasını komple boşaltıp zımpara ve boya işlerini orda yapmak zorunda kaldık.

Amacımız Mat beyaz bir görüntü elde etmekti. Zımparaladığımız ahşaba 2 kat astar atıp beyaz yağlı boyayla boyayıp üzerine vernik atınca istediğimiz renkten çok uzaklaştığımızı görünce , defalarca yaptığımız Koçtaş ve Bauhaus ziyaretleri sonunda Amerikan panel kapıların boyamasında kullanılan Opak ahşap koruyucusunda karar kıldık. Opak dediğine bakmayın siz. Bildiğiniz mat beyaz. Ayrıca vernik gerektirmediğinden de sararma yapmıyor. Ham ahşabın üzerine 3-4 kat boyayı ruloyla attıktan sonra istediğimiz tonu yakaladık.




*** İşte burda bazı çekmeceler Zımpara sonrası üstüste yığılmış sıralarını beklerlerken...


*** Size bahsettiğim mucize boyamız...

 *** Bu da yakından çekim... Belki almak istersiniz diye...


***Yaptığımız hatalı denemeleri işte bu sihirli eleman sildi süpürdü... Çok etkili birşey ellere dikkat. Çok tehlikeli...
 *** Yanlış aldığımız bir malzeme. Vernik.. Hemde yat verniği... Artık napalım bir yat almamız gerekecek, bu malzemeyi heba edecek değiliz ya :)
 *** Bakın işte en pis işi yapan sevgili zımpara makinemiz. Çok memnun kaldık...

 *** İşte boyanan ilk parça odada yerin aldı bile... Siyah gördüğünüz yer cam olduğundan boyamadık.

 *** Odadan çıkarmadan zımparaladığımız elbise dolabımız... Ardından yapılan temizliği hayal bile edemezsiniz...
Görüldüğü üzere boya esnasında merdivenimiz de nasibini almıştı...


Yorucuydu... Ama Değdi. Şu anda çok severek kullanıyoruz. Kesinlikle daha ferah...
Aranızda denemek isteyip soruları olanlar varsa seve seve yanıtlarım.

Herkese iyi haftasonları...
Sevgiler,
Evimin dekoratörü

2 Aralık 2011 Cuma

Şifonyer i.e. Chiffonier



Evdeki Çekmeceli dolabım da bu kadar havalı dursaydı inanın ben de ona yayık Fransız aksanıyla "chiffonier" derdim ama benimkiler altıüstü çok çekmeceli dolap işte. Geçen seneden beri sarı ya boyamak istediğim, oyuncak odamızda bekleyen şifonyeri artık boyamanın zamanı geldi. (Nasıl olsa salondaki perdeleri değiştirme işini dünki yorumlardan sonra askıya aldım.) Enerjimi şifonyere harcayabilirim.

Sarı da öyle bir renk ki tonunu doğru tutturamazsam çok soğuk ya da çok bayat durabilir. Limon sarısı mı muz sarısı mı... Arada çok ton farkı var. Bakalım buna boya seçeneklerim karar verecek. Sprey boya mı, yağlı boyamı, bütün seçenekleri değerlendirmek lazım.

Sarı dışında eskimiş turkuaz tonu da çok güzel dururdu diye düşünüyorum, amma ve lakin odanın tülleri kırık beyaz, güneşlikleri de antrasit renkli, sarı bir detay odayı canlandırır...

Bu haftasonu planımız belli,dün indirip ışıklarını taktığımız yılbaşı ağacını kızlarla süsleyeceğiz. Hepinize heyecan dolu ışıl ışıl bir haftasonu diliyorum.












1 Aralık 2011 Perşembe

Havadar...


Salonumuzda çok az duvar var. Bu fotoğraftan daha fazla camımız, dolayısıyla metrelerce perdemiz var. Tam da yıllardır bu şekilde perde kullanmaktan sıkıldım artık katlı perdeye geçmek istiyorum derken bu fotoğrafı gördüm. Oof off yine kararsız kaldım. Normal perde mi yoksa katlı perde mi? L şeklindeki salonumun 4 duvarının komple cam olduğunu varsayarsak, hangisi daha güzel durur acaba ?Deneyimlerinize ihtiyacım var...

Not: Fotoğraftaki avizeyi, masanın altındaki küçücük postu boşverin siz sadece perdelere odaklanın.