9 Aralık 2011 Cuma

Doya Doya BOYA...


Eveeet, sonunda uzun zamandır beklenen an geldi... Sonunda fotoğraf makinemdeki bazı fotoğrafları bilgisayarıma indirdim ve Ta ta ta taaaammm... Yazın boyadığımız eşimin boyadığı el emeği göz nuru yatak odamızdan bazı kareler.

Uyarı: Çekimler gece yapıldığından karanlık çıkmış. Aramızdaki fotoğraf ustaları bu postu ancak aydınlık ortamlarda okuyabilirler.

Nisan ayında niyetimi size bu yazımda anlatmıştım.(Okuyabilirsiniz) Akçaağaç rengindeki yatak odamı beyaz renge dönüştürmeye karar vermiştim. Eskitme mobilyalar harika oluyorlar ama modern kesim küt hatlı bir odaya eskitme boya çok uymayacaktı. Ayrıca bu bizim ilk boya deneyimimiz olacağından en sadesinden tek renk olsun diyerek yola başladık.

Koçtaştan aldığımız zımpara makinesiyle başladık. Önce mobilyaların arasında en ufak parça olan komidinlere saldırdık. Aman Allahım çıkan tozu görmeliydiniz. Havalar güzel olduğundan çoğu işi balkonda hallettik. Ama gardıroba sıra geldiğinde yatak odasını komple boşaltıp zımpara ve boya işlerini orda yapmak zorunda kaldık.

Amacımız Mat beyaz bir görüntü elde etmekti. Zımparaladığımız ahşaba 2 kat astar atıp beyaz yağlı boyayla boyayıp üzerine vernik atınca istediğimiz renkten çok uzaklaştığımızı görünce , defalarca yaptığımız Koçtaş ve Bauhaus ziyaretleri sonunda Amerikan panel kapıların boyamasında kullanılan Opak ahşap koruyucusunda karar kıldık. Opak dediğine bakmayın siz. Bildiğiniz mat beyaz. Ayrıca vernik gerektirmediğinden de sararma yapmıyor. Ham ahşabın üzerine 3-4 kat boyayı ruloyla attıktan sonra istediğimiz tonu yakaladık.




*** İşte burda bazı çekmeceler Zımpara sonrası üstüste yığılmış sıralarını beklerlerken...


*** Size bahsettiğim mucize boyamız...

 *** Bu da yakından çekim... Belki almak istersiniz diye...


***Yaptığımız hatalı denemeleri işte bu sihirli eleman sildi süpürdü... Çok etkili birşey ellere dikkat. Çok tehlikeli...
 *** Yanlış aldığımız bir malzeme. Vernik.. Hemde yat verniği... Artık napalım bir yat almamız gerekecek, bu malzemeyi heba edecek değiliz ya :)
 *** Bakın işte en pis işi yapan sevgili zımpara makinemiz. Çok memnun kaldık...

 *** İşte boyanan ilk parça odada yerin aldı bile... Siyah gördüğünüz yer cam olduğundan boyamadık.

 *** Odadan çıkarmadan zımparaladığımız elbise dolabımız... Ardından yapılan temizliği hayal bile edemezsiniz...
Görüldüğü üzere boya esnasında merdivenimiz de nasibini almıştı...


Yorucuydu... Ama Değdi. Şu anda çok severek kullanıyoruz. Kesinlikle daha ferah...
Aranızda denemek isteyip soruları olanlar varsa seve seve yanıtlarım.

Herkese iyi haftasonları...
Sevgiler,
Evimin dekoratörü

10 güzel fikir:

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

vavvv çok güzel olmuş tatlım güle güle yatın kalkın dinlenin:))komidinde herşey nette keşke odanında eski halini ve son halini fotoğraflasaydın neyse bu kadarı bile yetti.bu arada zımpara makinesinin varlığını sayende öğrendim teşekkür ederim

Unknown dedi ki...

çok beğendim doyanmış halini.boyayı not edicem lazım olur diye .verdiğin bilgiler için teşekkürler

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Pembe Bakteri yorumların için çok teşekkür ederim. Odanın önce ve sonra halini çekemedim çünkü nedense herzaman eksik birşeyler vardı ve benim tamamlamamı beklersek bu post yıllar sonra yayınlanırdı :)

Sezobigo, zımpara olayı ne kadar kirletse de boyama işlemi tam bir terapi gibiydi. Kokusuz olduğundan gayet dinlendirici...

biraydamasalı dedi ki...

cesaretinizden dolayı sizi tebrik ederim.çok güzel olmuşlar.bende gözü karayımdır ama buna cesaret edemiyorum.sizi örnek almak isterim.güle güle kullanın sağlıklı günlerde.sevgiler:)
AYDA

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Ayda hn, en azından ufak mobilyalarla başlayın, deneyin derim. Gelecek yaz kızların sararan yatak odalarını da tekrar bembeyaz yapacağız, insan başladımı duramıyor... Biri beni durdursun :)

Pastayim Sana! dedi ki...

Elinize saglik, super gozukuyor. Kaplama mobilyalar icin kullanilacak bir boya var mi? Onlar zimparalanamiyor sanirim. Parlak bir yuzey oldugu icin o yuzeyde tutacak bir boya var midir? Bir de siyah' i kapatacak gucte bir boya olmali..

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Pastayım sana, çok teşekkür ederim. Ben de odamın beyaz halini çok seviyorum. Koyu renk mobilyayı dert etmeyin zımparaladıkça renk açılıyor, sadece boyarken daha çok kat atmak gerekir. Kelebek mobilyadan aldığım kaplama bir şifonyerim var. Bu yıl onu boyamayı düşünüyorum. Kaplamayı çok hafif zımparalayıp üst kattaki malzemeyi çok hafif pütürlü yapıp daha sonra yağlı boya ile boyamak gerekiyormuş. Bu yaz onu boyayacağım, isterseniz ben denedikten sonra postumu okuyup karar verin. Deneme tahtası niyetine... Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

çok faydalı bir yazı olmuş bece:) tebrik ederim sizi, böyle şeyler genellikle büyük hayalkırıklığıyla sonuçlanıyor ama sizinki gayet iyi olmuş:) benim yatak odam beyaz..he hayal ettiğim gibi ama eşimin ısrarıyla şifonyerimin üstü ceviz parlak cila:( tabi ki sıkıldım 3 yılda.. pürüzlendirmeden boya sökücü ve opak matla boyasam olur mu dersiniz? zımparalamak şart mı? sevgiler

zerrin

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Zerrin Hn, yatak odamızı boyayalı 1 yıl oldu ve şu ana kadar çok memnunuz. Boya sökücü çok kuvvetli bir madde havadar bir yerde denemenizi tavsiye ederim. Sadece şifonyerinizin üzerini boyayacağınıza göre bir parça zımparayı hırdavatçıdan alıp elle zımparayabilirsiniz. Makineye ihtiyacınız olmaz. Önce boya sökücüyle vernik ve boyayı söküp, sonradan tüm yüzeyi daha temiz ve pürüzsüz hale getirmek için az biraz zımpara. Sonra da beyaz boya. Ama benim belirttiğim boya Amerikan kapı boyası, yani mat. Umarım yararı dokunur. Kolay Gelsin :)

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim, inanın dokundu..beni bir sürü cevap alamadan soru sorma çalışmalarından ve yapı marketleri tek tek gezmekten kurtardınız..daha nice güzel günlerinizde kullanın..zerri
n