16 Eylül 2011 Cuma

Çamaşırhane


Haftasonları genelde evimiz bir çamaşırhaneye dönüşüyor.Bütün bir hafta kızların yuvada, bizim de iş yerinde giydiğimiz kıyafetler, çarşaflar, havlular derken yaklaşık 4-5 posta çamaşır yıkanıyor. Tabii biri yıkanırken biri kuruyor ve bir diğeri de kuruduğu için katlanıyor.
Sokak başına açılan ütücünün çok doğru bir iş seçtiğini düşünüyorum. Zira bizim Beyhan ablanın eşimin gömlek kollarını pileli yapıp, yakalarını da kanatları havada uçaklara benzettiğine bakılırsa benim de yolum o ütücüden geçecek.
Çamaşırhanemiz bir makineden ibaret, kurutucuyu koyacak yerim olmadığından alamadım (makinenin üzerinde bile yer yok... o durum yani) Hal böyle olunca mutfak kadar çamaşır odaları beni şaşırtıyor, kim vaktini orda geçirmek ister ki... Bizim milletimiz malum ütüsünü yazın balkonda, kışınsa televizyondaki dizi karşısında halleder. Ütü yapmak için odaya kapananınız var mı?
 Şahsen çamaşır odası istemiyorum. Ben sadece makinemle mutluyum, gayet sade. En fazla sentetik mi pamuklu mu, kısa program mı uzun mu.. Asınca kendiliğinden kuruyor. Kimini azıcık çekiştirdin mi ütüye bile gerek kalmıyor.(Doğayı koru, yeşili sev, elektrik tasarrufu yap, çok ütü yapma! Yoksa ütüyü sevmediğimden hiç diil ;)

Hepinize çamaşırı ütüsü hazır yapılmış mis gibi bir haftasonu diliyorum...





6 güzel fikir:

evcilik dedi ki...

ütüm bozuldu bahanesiyle biriktirdim epeydir ama ve lakin artık iş başa koyuldu ee malum eşimin ütülü gömleği kalmayınca....
ama yinede güzel dekore edilmiş haneleri seviyorum çamaşır odası olsa bile:))
sevgiler.

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

"Ütüm bozuldu"... hmm güzelmiş, Buhar kazanlı ütü almak için iyi bir bahane :)

lezzettabağı dedi ki...

Bizde de dağlar gibi ütü yapılır arkadaşım hiç sorma kızlar ve ben tam bir ütükoliğiz desem yeridir. bazen salonda bazen ürs kat odalarda, yazında bahçe katında yapılır ütümüz. şu sıralar ütü sıradağlar oluşturdu zira yatak odama yeni alınan gardrobun montajını beklemekteyiz birde boya badana yapılınca devamlı yıkanan çamaşırlar büyük sıradağlar oluşturdu ama iyi ki kızlar var ikisi paylaşarak sıradağları vadi yaptılar askılarla şimdi ütülenenler dolabı bekliyorlar. benimde bazen ütü yaparken mutlaka ütüsü bozulmuştur diyerek ütülü şeyleri dolaptan çıkarıp tekrar ütülediğim çok olmuştur. kocaman sevgiler.

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Şükran Hn, ben okurken yoruldum, dolaplar, boya badanalar. Size ve kızlarınıza kolay gelsin. :)

elmalı kurabiye dedi ki...

Şükran hanım benden bir gömlek daha yukarıda ütü bakımından.Ben de çok ütü yapanlardanım.Çoraplar hariç ütülenmeyen bir şey yoktur bizde.
ayrıca üyü yaparken dinleniyorum desem abartıyor dermisin.ama öyle.ben her bir şeyi ütülerken başka bir anımı,olayımı düşünür,bazen hüzünlenir,bazen gülümserim.ben delimiyim.:)

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Hahaha Estağfurullah. Ama yorumunuza çok güldüm. Siz zihninizi dinlendiriyorsunuz ütü yaparken besbelli. Sevgiler.