27 Nisan 2011 Çarşamba

Retro ev ...

Hep beyaz, bembeyaz olsun, İskandinav country tarzı olsun tamam ama, herkesin zevkleri farklı, biraz da retro görelim. Ahşabın doğal renkleriyle, toprak tonlarıyla döşenmiş bir ev gezelim...
Retro severlere...









26 Nisan 2011 Salı

Bir Bekar evi...

Az mobilya, ufak bir ev, bana bir bekar evini çağırıştırdı. Banyosunu da görmek isterdim... Yatak odasındaki komidinle şifonyerin rengi kırık beyaz ama dolap beyaz... Keşke hepsi aynı tonda olsaymış dedittirdi bana...
İyi seyirler...











25 Nisan 2011 Pazartesi

Pembiş Pembiş


Pembeleri görünce dayanamadım yayınladım.  23 Nisan sonrası bu taçlı prenses çok şirin gözüktü gözüme, baksanıza ayakları kaç metre havada daha minicik.






22 Nisan 2011 Cuma

Kapı gibi yatakbaşı ...


Yukarıdaki fotoğrafı ilk gördüğümde, deprem anında adamın kafasına düşmese bari diye geçirdim içimden... Dekorasyon dergilerindeki yatak üstü raflar da beni çok tedirgin eder, bir de üzerlerine kitapları bibloları dizmezler mi... Hele kimisi çocuk yatak odalarında yatağın üzerine raf yaptırıp çerçevelerini sergiler... Bunu yapanlar deprem ülkesinde yaşamıyorlardır.

Daha sonraki yatak başlarını gördüğümde ise aralarında gerçekten de beğendiklerim oldu.

Bu yaz yatak odamda bir değişiklik yapmayı düşünüyorum. Her gün "Buldum! Bu harika bir fikir" diyerekten yeni bir şekil çiziyorum kafamda. Bakalım gerçek olacak mı? Onu da zamanla göreceğiz.

Size de durumu kısaca izah edeyim belki aranızda çok parlak fikirler verenler olacaktır. Akçaağaç renkli, Japon yatak, 3 bölmeli gardırop, üstü cam olan 4 çekmeceli şifoniyer ve 2 çekmeceli iki adet komedin. Japon yatak artık Japon değil çünkü sağ olsun eski temizlikçi Emine abla temizlik yaparken artistik patinaj hareketleri yaparak o tüysıklet “narin” haliyle yatak kenarlarına çıkınca yatağın çerçevesi kırıldı. Şu anda sadece yatak başımız duruyor. Yani normal bir yatak halini aldı. Akçaağaç ise yıllar sonra sarardı ve birkaç sene daha beklersem sanırım hardal rengi bir takıma sahip olmuş olacağım. Biliyorum kıskanıyorsunuz değil mi? ;) ne kadar şanslı bir insanım (Arasanız bulamazsınız) Ben bu takımı komple beyaza mı boyasam… Riske atıp daha önce hiç denemediğim eskitme yöntemiyle beyaz eskitme mi yapsam? Arkadaşlar her türlü yorum kabul edilir ayrıca bana yaptığınız boyamaların linklerini atarsanız benim gibi muzdarip insanlar fikir edinirler.

Çok teşekkür ederim… İyi Haftasonları…

 












13 Nisan 2011 Çarşamba

Yepyeni bir keşif...


Ankara'lılar kesin biliyorlardır, bu postum Ankara dışındakilere gitsin :) http://www.dekorasyon.com/ sitesini bu ayki EVİM dergisini okurken gördüm, hemen gezdim ve bütün ürünlerini nerdeyse ezberledim. Hoşuma giden bir sürü eşya bulduktan sonra, blogumda paylaşma iznimi de alınca hemen arkadaşlarımı da bu zevkten mahrum bırakmayayım, onların da bir işine yarar belki dedim. Yazdım. Bazen de böyle durumlarda insan satın almadan duramadığı için habersiz kalmayı tercih edebilir.  Too late :) artık haberdarsınız ve siteyi merak edip gireceksiniz.

Not: Kesinlikle yanlış anlaşılmasın, reklam amaçlı bir post değil, benim hiçbir maddi çıkarım yok. 100% paylaşım amaçlı bir yazı. Ama aranızda hediye göndermek isteyenler olabilir. Onlara da karşı çıkmayız değil mi :)