4 Mart 2011 Cuma

Miniklere dair...


   Çocuklar için ne kadar güzel yatak odaları seçenekleri var, öyle değil mi? Hem elinizden biraz iş geliyorsa çok fazla para harcamaya da gerek kalmadan neler yapılabilir aslında. Biz de ilk kızıma hamile olduğumda çok güzel bir yatak odası takımı siparişi vermiştik, ikinci miniğin haberini alır almaz da paylaşmayı öğrensinler diyerek odayı hemen ona göre uyarlamıştık. Tabii her zamanki gibi tavsiye etmeyi çok seven ve her şeyi en iyi bilen bir millet olarak yanlış bulanlar çoktu... Neyse oralara hiç girmeyeyim yoksa çıkamayız işin içinden. Odaları ayırma kararını ben kızlarıma bırakacağım sanırım. (Şu anda gayet mutlu mesut gidiyor :)

  Bu oda işinde sipariş verirken çok fazla düşünemediğimiz bir durum söz konusu. Çocuklar odalarında kaç saat geçiriyorlar. Gece bir saatte uyanıp yanımıza gelen miniğimi mi anlatsam ( 2 yaşına yeni girdi) yoksa estikçe babasına da annesine de sarılıp uykuya dalmak isteyen ablasını mı?(henüz 4 bile değil) Tamam bunlar her gece yaşanmıyor ama dünkü gibi işten apar topar çıkıp çocuklar, ev yemek vs. derken yatakta çocuklardan önce sızan bir anne olarak, 4 kişilik bir yatağın kalabalık aileler için kâfi olduğunu düşünüyorum. Ama gecenin ortasında uykusuna yerde devam eden bir miniğe itirazınız yoksa. Ya da destek niyetine yatak kenarına atılmış minderlerin üzerine yumuşak bir atlayıştan sonra sabah olduğunu düşünüp koşa koşa salona giden bir başkasına. (arkasından koştum ama yetişemedim, uyku sersemi ne olduğunu anlayana kadar kalkamadım, bu sefer de gülmekten kalkamadım :)
  Benden size tavsiye, direk genç odası alın :) Nasıl olsa mutfak ve oyuncak odası arasında yatak odalarına giyinmek ve yatmak için giriyorlar. Biz neredeysek orda oyun oynamak istiyorlar… Yok, şikâyet etmiyorum. Sonuçta gün içerisinde onları o kadar çok özlüyorum ki her saniyesine değiyor.
  Şaka bir yana her şeyin küçüğü güzel... Mobilyaların bile… Genç odası için daha çok vaktimiz var bizim.
Hepinize iyi haftasonları!






3 güzel fikir:

Adsız dedi ki...

fotoları görünce çocuk olasım geldi :)

CEPAYNASI dedi ki...

bence de genç odası için erken...o aşamada kendileri seçiyor herşeyi zaten....
o salona koşan güldürdü beni.:)

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Minik kafalarında Saf ve tertemiz düşünceleri.. çok sevimliler..