14 Eylül 2010 Salı

Siyah Güller - Do it Yourself


Yapımı çok kolay,
Tel çubukları nerden bulacağım derseniz, onun yerine marketlerde satılan çöp şişlik ince ahşap çubukları kullanabilirsiniz. Siyah yerine istediğiniz renklerde bir buket yapabilirsiniz. Hatta dergi yada gazete kağıtlarından bile yapılabilir.
Önce çift taraflı bantı tel çubuğun etrafına 4-5 defa dolayın, daha sonra şerit şeklinde kestiğiniz grapon kağıtlarını, alt kısmı banta yapışacak şekilde dolayın ve istediğiniz katmeri sağladığınızda çiçeğinizin yapraklarını açın. Kağıdı dolama aşamasını büzerek yapar ve ilerlerseniz daha katlı bir çiçek elde edersiniz.

7 Eylül 2010 Salı

Renkli bir banyo...



Anneme, “bir yerin banyosu güzelse her şeyi güzel demektir” demişim, ne zaman dediğimi hatırlamadığıma göre bayağı ufakmışım demek ki. Belki 5 belki 6 yaşımda. Ağabeyimle beraber kaldığımız otellerin ya da gittiğimiz restoranların tuvaletlerini kontrol ettiğimizi ve eğer beğenirsek sık sık ziyaret ettiğimizi hatırlıyorum.


Geçenlerde bir arkadaşın evine ilk gidişimizde köpeğiyle fazla haşir neşir olduğum için yemekten önce ellerimi yıkayabilir miyim diyerek koridora yöneldim, koridorun sonundaki yüksek tavanlı tuvaletine bir o kadar yüksek ve eski ahşap beyaz kapısını aralayarak girdim. Çok eski bir binada oturuyorlardı, evini modern country döşemişti ve evin her köşesinde yaşanıldığı hissini veriyordu. Zaten metrekare olarak ufak bir evdi. Tuvalete girdiğimde çok şaşırdığımı hatırlıyorum. Hani olur ya içerde çok fazla kalmamanız gerekiyordur ama o anda görmek istediğiniz ve daha sonra hatırlamak istediğiniz o kadar çok detayla karşılaşmışsınızdır ki içerden çıkamazsınız. Sandığınızın aksine burada size stilden bahsetmeyeceğim, aksine hediyelik eşya ve hobi malzemeleri satan rengârenk dükkânlardan bahsedeceğim biraz. Pembe tüylü banyo aynasının kenarında vantuzla duvara monte edilmiş biblo bir diş fırçalık, peluş bir kılıfa sahip hayvan şeklinde bir çöp kutusu (acaba onu nasıl temizliyordu?) rezervuarın arkasında duvara asılmış rengârenk çerçevelerde eşiyle gezdikleri yerlerden fotoğraflar, banyo perdesi gökkuşağı renklerinde bildiğimiz perde kumaşından yapılmış (sanırım en altında normal naylon duş perdesi de vardı). Çamaşır makinesinin üzerine sığdıramayacağımı düşündüğüm kadar renkli ve şekilli sabunlar, mumlar, jel sabunlar vardı. Banyo paspasları kocaman bir papatya şeklinde ve pespembeydi. Sanırım bütün bu eşyaları saymazsak tuvaletin ana rengi beyazdı. Klozet kapağında denizde yüzen minik balıklar vardı ve duvara asılı kancalardan renkli havlular sallanıyorlardı.

Tamam; itiraf ediyorum bana göre fazla kalabalık bir banyoydu ama kesinlikle sıkılmadan yarım saat boyunca incelenebilecek gibiydi. Tabii ben yemekten sonra da ellerimi yıkamam gerektiğini söyleyerek, gördüklerimin gerçek mi hayal ürünü mü olduğunu anlamak için tekrar geri dönmüştüm.