12 Ağustos 2010 Perşembe

I’m blue dabadi dabada …

Duş jeliniz ne renk? Pembe, kırmızı, sarı ya da beyaz mı? Peki, neden mavi değil? Mavi duş jelleri hep erkekler için... Ya şampuan şişeniz o da mı renkli?
İlk kızım için alışveriş yaparken pembe almamaya o kadar dikkat ediyordum ki bir süre sonra alışverişin bir eziyete dönüştüğünü fark etmiştim. Pembenin bu kadar tonu olduğunu da o zaman öğrenmiştim. Sonunda ne mi oldu, pes ettim tabii, hele ki şimdi kendi zevkine göre giyindiği için her şeyi pembe istiyor.




Yok yok, bizim odamız hala bu kadar PEMBE değil ama bakıyorum da pembe de olsaymış  o kadar da kötü olmazmış...




Duvarlar, mobilyalar, perdeler beyaz ama aksesuarlar renkliydi, konseptimiz trene binmiş şaşkın bakışlı turuncu zürafa, mavi fil ve uçağa binmiş tombiş beyaz koyundu. Ama sonra ne mi oldu, kızlar büyüdükçe aksesuarlar yavaş yavaş pembeleşti, nasıl olduğunu ben bile anlamadım. Arkadaş faktörü her zaman olduğu gibi bu yaşta bile bir etken oldu onlar için.



Aslında pembe o kadar da ürkütücü bir renk değil, çok ta şeker aslında… Mavi de o kadar soğuk bir renk değilmiş, sadece daha ferah, aslında daha yazlık, daha deniz, daha gökyüzü bir renkmiş…

2 güzel fikir:

CEPAYNASI dedi ki...

küçük kızı olan bir yakınım,
"her pembe gördüğümde midem bulanıyor" demişti...

Adsız dedi ki...

Pembeyi çok severim, çocukluğuma geri dönmeli :)