7 Mayıs 2010 Cuma

Jelly Bebek ve pinyatamız...

Bu aralar DIY moduna ayarlanmış bir şekilde geziyorum. Kızıma yaptığım turkuaz ve mor renkli tütü’den sonra sırada bekleyen doğum günü pinyatası ve bez bebek “JELLY” var.


Jelly nin yüzünü kasnağa gerdik, düğme gözlerini diktik, minik burnunu yaptık, dudaklar ince kaldı, akşama bir iki kat üstünden geçmeli. Kara kara bakıyor pespembe de bir teni var. Onu neyin beklediğini henüz kimse bilmiyor. Jelly miz şu anda bir kasnak surattan ibaret. Fotoğrafını hiç çekmedim. Medyatik olmasını pek istemedim. Ama belki de bloguma konuk olsa bez bebek duayenlerinden tüyolar alabileceğim. Kızımla bu bebeği yapma amacımız beraber vakit geçirip ortaya bir şeyler çıkarabilmek ve benim kızıma el emeği bir hatıra bırakabilmem. Yoksa oyuncak odamız koca bir sepet içinde yanlışlıkla bir yerine dokunduğunda “Anne! Baba! Mama! Benimle oynar mısın anne?” diyen Çinli Çinsiz pilli bebeklerle dolu. Gece o odaya bir şey almaya girip ışığı yakmadığımda tüyler ürpertici şeyler olabiliyor. Bir anda ayağımın altında ağlayan bir bebek ya da yanından geçerken ayağıma dolanan tüylü oyuncaklar.

Pinyatamıza gelinceeee… Malum minik boğamızın doğum günü yaklaştı ve bu sene partide arkadaşlarını çok mutlu edecek şeker ve çikolata dolusu pinyata olsun istedim. İnternette yapılışına dair 1–2 video izledikten sonra çok kolay olduğuna karar verip yapmaya koyuldum. Olay 1 bardak un / 2 bardak su / 1 balon ve gazeteden ibaretmiş.

2 Bardak suya 1Bardak un ekleyip iyicene karıştırın içine bozulmaması için çok az tuz ve güzel kokması için biraz tarçın koyun. Şişirdiğiniz balonu bir kâsenin üzerine oturtturun. Şerit şerit kestiğiniz gazete parçalarını önce unlu karışıma batırın, fazla yapışan sıvıyı sıyırıp balonun üstünü kaplayın. Birinci kat bitince kurumasını bekleyin ve bunu toplam 4 kez tekrarlayın. En altta bir boşluk bırakmayı unutmayın, daha sonra şekerleri buradan dolduracaksınız. İşlem bittikten sonra içindeki balonu patlatarak çıkarın ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.

Benim pinyatamın kabası tamamlandı en zevkli bölümü yani süslemesi kaldı. Bu akşam da sanırım ona başlarım. Turunculu yeşilli olma ihtimali yüksek, bakalım neye benzeyecek. Fil mi yapsam kedi mi? Bitirdikten sonra fotoğraflarını da yayınlarım, bakalım beğenecek misiniz.
Bu arada kâğıt peçeteden parti süsü yaptım. Kırmızı yeşil ve sarı renklerde toplar, şimdi fark ettim, trafik ışıkları gibi olacaklar.

0 güzel fikir: