24 Mayıs 2010 Pazartesi

Fon perdeler...





Nerelerde miydim? Evet, haklısınız fazla ara verdim. O kadar da paylaşacak şey var ki aslında. Mesela perdelerden başlayalım. Evimizin giysisi perdeler ev tekstillerinin en başında gelir, sonrada döşemeler tabiî ki. Sonunda fon perdeler yaptırıldı ve bir de güzel salonumuzun 4 köşesine takıldı. Ana perdenin hiçbir şeyi değişmedi ama fonlar salona apayrı bir hava kattılar. 75 cm genişliğinde yere yığılmalı, astarlı ve kemersiz bizim fonlar. Tabii ilerde daha klasik bir salon istersem kemerler yaptırılabilir ve perdeler yanlardan toplatılabilir. Eğer fonlarınızı pencereleri komple kapatmak için kullanmayacaksınız yere yığılmalı yaptırmanızı tavsiye ederim çok şık duruyor. Kumaşı zengin gösteriyor. Perde astarının rengi perde kumaşını renk tonuna çok yakın olsun ki kumaş renginiz daha belirgin olsun ve camları açarken perdenin kenarından astar görünse bile kötü durmasın.

Seçtiğim kumaşın yıkanabilme, ütülenmeme gibi özelliklerini detaylarına kadar sorup aldım. Genelde fonlar sadece kuru temizlemeye uygun olabiliyorlar, o da içindeki astarın kalınlılığının ve kullanılan perde kumaşının duruşunu muhafaza etmek için. Perdecimin vitrinindeki sarkıtlara ayrıca hayran kaldım. Hele ki katalogdakilere bayıldım. Boncuklardan, Swarovskilere, misinalardan ipliklere her bütçeye uygun sarkıtları vardı. Ben nasıl bir şey istediğim konusunda henüz kararsızım, birbiriyle alakası olmayan birkaç model birden beğendim dolayısıyla şimdilik sadece fonlarımın keyfini süreceğim.
Beni bilirsiniz dekorasyondaki ana parçalarda yalınlık taraftarıyım, yarın öbür gün motiflerden sıkılmayayım diye. Kahveli bejli salonuma vizon rengi düz bir kumaş seçtim. Durum böyle olunca perde yaptıracağımdan habersiz olan bazı misafirlerim fonlarımın farkına varmadılar. Sadece evimizin daha sıcak bir havası olduğunu söylediler. Perdelerim, bağırmaya gerek kalmadan etki yaratmışlardı bana göre. Tam istediğim de buydu.


 
 



 


1 güzel fikir:

Unknown dedi ki...

Modern Yatak Odaları için Stor Perde İpuçları
Stor perdeye neden odanızı dekore etmek için para ve efor harcamalısınız? Size ait en önemli zamanı, uyumayı burada geçiriyorsunuz da ondan. Rüya görmek, bedeni yenilemek ve ertesi gün uyanıp sabah yeni bir güne başlamak için aklınızı reşarj etmektir. Yatıştırıcı, rahat, şık bir oda ihtiyacınız olan dinlenmeyi ve hak ettiğiniz konforu size sunabilir. Modern yatak odalarını derli toplu gösterir ve temiz, sakin bir alan yaratır…
Yazımızın devamı için
http://www.storperde.com/Blog_Detay?Blog=Modern-Yatak-Odalari-icin-Stor-Perde-ipuclari