7 Nisan 2010 Çarşamba

Yummy Yummy.. Bayıldığımız lezzetler


Bugün blog arkadaşım iki deli kadın beni mimlemiş. Mimlenmek iyi bir şey olsa gerek hemen yazmaya koyuldum. Hele ki konumuz Bayıldığımız lezzetler olunca…

En beğendiğim mekânlardan beşini belirtmem gerekiyor. Bu mekânların dekorasyonlarına değil de mutfaklarına bakarak değerlendirmeye alırsak işte benim size önerebileceğim birkaç yer:

Bostancı’da ki “BALIKÇI” adlı rest: Oraya gidip kesinlikle buğulama yemeniz gerekiyor. Buğulama sevmem demeyin, ben de öyle derdim taa ki Balıkçıya gidene kadar.


GoMongo: Moğolistan mutfağından seçmeler, Susamlı jumbo karidesler yummy, onun dışında da açık büfeden seçtiğiniz çiğ et ve sebzeleri beğendiğiniz soslar ve noodle ile saç tavada pişiriyorlar. Mükemmel bir lezzet.

Beşiktaş iskelesindeki HANEDAN et lokantası… Mezeleri ve etleri çok lezzetli, özellikle yazın giderseniz boğaz manzarası da bir harika.

Bağdat Caddesindeki Cafe Jerfi nin çikolatalı suflesini bir deneyin derim. Çikolata mı suflenin içinden akıyor yoksa suflenin kendisi sırf çikolata mı?

Casita mantının mantılarını hepiniz biliyorsunuzdur ama ben Casita’ya sadece Çökertme kebabını yemeye giderim.

Çömlek’ in çömlekte pişen kuru fasulyesini de bir deneyin. Tereyağında pişmiş pilavla servis ediliyor.



Bu liste daha da çok uzayabilir ama aranızda bu mekânlara ulaşan var, ulaşamayan var (İst. Dışındaki ve yurtdışındakiler mesela) , e birde aşeren blog arkadaşlarımız var limitleri fazla zorlamadan kısa tutalım listemizi…

Şimdi benim ille de birini mimlemem gerekiyorsa Sevgili Noni  yi mimlemek istiyorum…

0 güzel fikir: