27 Nisan 2010 Salı

I am in the MOOD for a Black Wall…

Yazlık ve kışlık evleri birbirilerinden ayıran en önemli özellikleri ev sahiplerinin ruh hali olduğunu düşünüyorum. Çoğu insan yazlık evindeki tarzını şehirdeki evinizden daha ferah, daha doğa tonlarında döşemek ister. Kışın daha koyu belki de daha enerjik tonlara yönelirler.

Bugün hava biraz serin, jalûzileri çektim. Çalışma masamda IKEA’dan aldığım lambam yanıyor. Baharın gelişini kutlayan bina yönetimi bu havaya rağmen “nisanın sonunda kalorifer mi yanarmış” edasıyla kararlarından vazgeçmediğinden, ofiste havalandırmaları sıcak hava üfleme ayarına getirdik. Hala üşüyoruz. Durum böyle olunca kendimi sonbahardaymışım gibi hissettim.

Şu andaki ruh halim evimin bir duvarını siyaha boyamamı istiyor. Hemen: Siyah mı? Demeyin. Çok güzel olurdu eğer ki boya badana yaptıralı 1 seneden az olmuş olmasaydı. Hangi duvar mı? Ben girişteki duvarı düşünmüştüm. Beyaz konsolumun arkasındaki duvar. Beyaz çerçeveli bir ayna alıp asmayı düşündüğüm duvar. Aslında bir kutu boyayla kocacım bile halledebilir. Geçen hafta internetten tarifini aldığım cheesecake in ne kadar da lezzetli olduğunu söyleyip duruyordu acaba daha önce bahsetmiş olduğum, kardeşimde de işe yarayan mutfak hilelerine başvursam mı? Ev yapımı cheesecake karşılığında 1 adet siyah giriş duvarı. Bizim Selahattin ustanın bu aralar işleri çok yoğun olmasa belki de kendisinden rica edebilirdim. Ben karar verene kadar siz şu seçtiklerime bir bakın, sonra bana hak vereceksiniz.
Şömineyi ön planda tutmak için bu şekilde kontrast duvar rengi seçimi çok doğru olmuş.
Alttaki salon duvarı süper olmuş. Siyah duvar üzerine aynalara özel yapıştırma silikonu ile yapıştırılmış aynalar. Aynaların simetrik durmasını sağlamak için lazer metreyle ölçü alınmış. Sonuç Harika!!

2 güzel fikir:

Nuray dedi ki...

Sevgili evimindekoratörü,

İkeadan aldığım küçük aynaları yerleştirmem konusunda bana biraz fikir verebilir misin?

Sevgiler

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Sevgili Nuray,
Aynaları asimetrik düzenliyebilirsin ama bu biraz sıradan olur dersen, bence aynaların üçtebirini şeffaf, çok kalın olmayan, desenli kumaşlarla kapla ve o şekilde duvarına yapıştır. Kumaşın altında ayna olduğu belli olsun. Bu daha önce denendi ve çok alkış aldı. Umarım sende bu fikri beğenirsin.

Sevgilerle...