6 Nisan 2010 Salı

Here comes the Bride....


Here comes the bride.. All dressed in white… slipped on a banana peel and went for a ride… Hepimizin bildiği o klasik düğün müziğinin esprili sözleri. Orijinal sözlerini bilmiyorum ama küçüklüğümden beri arkadaşlarımla bu versiyonunu söylerdik. Ahşap beyaz merdivenleri de görünce aklıma gelen ilk şey elinde çiçeğiyle aşağı inen bir gelin oldu.


Çok sevdiğim bir arkadaşım yeni iki katlı apartman dairesine bu ay içerisinde taşınıyor ve evin içindeki merdivene de yenilikler yapmak istiyor. Evimin dekoratörü söyle bana nasıl bir merdiven olmalı evimde dedi… Bana sorarsanız dekorasyonda estetik ne kadar önemliyse işlevsellik ve güvenlik de bir o kadar önemli:


  • Parmaklıkların arasındaki mesafe (sonra kimsenin kafası sıkışıp kalmasın),

  • Tırabzanların sabitliği (kaydırak gibi aşağıya kayarken uçmamak için) , 

  • Temizleme kolaylığı (Bu hafta ferforjelerin her bir kıvrımının tozunu almak için parmaklarınızı sıkıştırdığınızda bu dediğimi hatırlayın) 

  • Merdiven zemininin kaygan olmaması, (Temizliği kolay diye basamaklara mermer döşerseniz, evinizde yürüyen merdiven havası olmuş olur, zahmetsizce aşağı inersiniz. Uçarak

  • Her basamak arasındaki yükseklik sabit olmalı.( Misal, 22. basamağa geldiğinizde tökezlememek için) 
**Parmaklıklı modeller çocukların da tek başlarına inip çıkmalarını sağlamak için daha kullanışlı**

Şimdi benim canım arkadaşım nasıl bir merdiven yaptıracak diye bana sorarsanız. Demir ya da ahşap parmaklık fark etmez, her yeri öyle bir süsler ki o hatırlatmadan merdivenin ana iskeletini görmezsiniz bile… Duvarlarda farklı ebatlardaki çerçevelerde eşiyle ve arkadaşlarıyla çekilmiş fotolar, merdiven başına ve sonuna sallantılı süsler, merdivenin orta dönüş yerine bir vazo ve çiçekler, tablolar ve hatta duvar çıkartmaları… Zaten bana basamak aralarına duvar kâğıdı yapıştırmaktan bile bahsediyordu.

En yakın zamanda hayırlı olsuna gidip merdiven resimlerini çekmeli, dekorasyon albümüme eklemeli…




Posted by Picasa

0 güzel fikir: