14 Nisan 2010 Çarşamba

FLOR on the floor...

Evlendiğinizde çok severek aldığınız, zamanının son moda halısı hala salondaki yerinde… Ne kadar güzel… Ta ki geçen akşam Selin’in minik Saşa’sı heyecanlanıp sehpanın kenarına çişini yapana kadar. Bir çamaşır suyuyla silmediğiniz kaldı… Ama hala içinize sinmiyor. Halı da nerdeyse yepyeni çöpe de atılmaz ki…


Yatak odanızda; Ay sabahları uyandığımda ayaklarım yumuşacık halıya bassın, diyerek aldığınız ekru renkli shaggy halınız. Açık renk ne de çabuk kirleniyormuş canım, yani, geçen sene Arzunun düğününe alelacele hazırlanırken halıya biraz kırmızı ojeden damlamış olabilir ama asetonla silmeye çalışırken bu kadar dağılıp pespembe bir leke olabileceğini nerden bilebilirdiniz ki.

Mutfağın yerlerini en başta çıplak bırakmıştınız, ama gece yarısı sirenlerini çalıştıran bebeğinize mama hazırlarken, evin o bölümünün gece ile sabahın birleştiği dakikalarda ne kadar soğuk olduğunu o zaman anladınız. Hemen bir kilim edindiniz. Aaa ne kadar güzel mutfağıma sıcak bir hava verdi ve renk kattı demeye kalmadan 3 ay sonra o kilim renk cümbüşüne dönüşmüştü bile… Soya sosu, bifteğin salçası, kızartmanın yağı… Neyse ki bazı lekeler çıktı. Çıktı çıkmasına da, bu sefer de ova ova kilimin rengini de çıkardı. Lekeden eser yoksa bile eskiden nerde olduğunu hatırlatmaktan çekinmiyor. Neredesin Ayşe teyze?

Salondaki yemek masasının altındaki halı hepsinden daha az problemli, nasıl olsa sandalyelerin ayakları altında şarap lekeleri kaybolup gidiyor, zaten kimse yemek masamın altındaki halıya dikkat etmiyor deyip geçiyorsunuz…

Çok mu abarttım? Peki, bunların hepsi bir anda bir evde olmasa bile biri illaki olmuştur. Evde sigara içenleriniz varsa halıdaki sigara yanıklarına çare var mı? E dediğim gibi halıyı çöpe atacak değiliz ya. Keşke sadece lekeli bölümü çıkarıp atabilsek, yerine de yapboz parçası gibi yenisini yerleştirebilsek. Şaka değil bu gerçek FLOR da yapboz da yaparsınız, parça parça satılan halılardan farklı kombinasyonlar yapıp kendi tarzınızı da konuşturursunuz. Ben web sitelerini gezerken onlarca motife âşık oldum. Hepsini almak istedim.

Bu parça halıları monte etmek çok kolay, her bir parçanın altında sabitleyicisi ve size sundukları motifi elde etmek için yönlendirici oklar mevcut. Kendi stilinizi yansıtmak istiyorsanız kendi halını kendin yarat opsiyonunu seçerek kimsede olmayan bir halı da elde edebilirsiniz.

Bence en güzel yanlarından biri zarar görmüş halınızın o parçasını yenisiyle değiştirebilmenizdir.

Benim en çok beğendiğim modellerden sadece bir kaçı… Ne kadar güzeller değil mi?

0 güzel fikir: