9 Nisan 2010 Cuma

Rengârenk Puantiyeler

Posted by Picasa
Puantiye teması için tek ihtiyacınız 1- parça kumaşlar (bu çok sevip de atamadığınız eski gömleğiniz, elbiseniz ya da daha önce yaptığınız çalışmalardan arta kalan kumaşlarınız olabilir) ve 2- zigzag dikmek için dikiş makineniz.

Yapabileceklerinizi listesi çok uzun: Masa örtüleri, peçeteler, Runner, elbiseler, çantalar, yastık kılıfları, balkon perdeleri, ajanda kapları… Vs...

Boy boy şablon elde edebilmek için bilgisayarınızdan örnekler alabilirsiniz, daha sonra elinizdeki parça kumaşlardan farklı boylarda daireleri bu şablon yardımıyla kesin. Dikeceğiniz kumaşın üzerine renkli daireleri gelişigüzel serpiştirin ve renk kombinasyonlarını yapın. Dikime başlamadan önce her bir yuvarlak kumaş parçasını dikeceğiniz örtünün üzerine toplu iğne yardımıyla sabitleyin. Zigzag yaparken iplik rengini değiştirirseniz daha orijinal bir parça elde edebilirsiniz. Bütün bu işlemlere başlamadan önce bütün kumaşların önceden yıkanıp ütülenmiş olmasına dikkat edin, her kumaşın yıkanırken farklı bir çekme payı vardır daha sonra potlu bir görüntü istemeyiz.

*** Eğer yastık kılıfını dikiyorsanız kalan kumaş parçalarını birbirlerine dikerek biye yapabilirsiniz.

*** Her yuvarlak kumaş parçasının ortasına farklı renk ve ebatlarda değişik düğmeler dikebilirsiniz. ( örneğin şablon yardımıyla yuvarlak olarak kestiğiniz mor çiçekli kumaşın ortasına çingene pembesi orta boy bir düğmeyi dikerek sabitleyip, zigzagları daha sonra yapabilirsiniz)

*** Runner yapıyorsanız, örtünün her bir ucuna renkli püsküller dikebilirsiniz.

*** Çanta yapıyorsanız sapını klasik ahşap yapmak yerine, kalın (halat tarzı) iplerden yapabilirsiniz. Bu tarz bir ipi kumaşlarla örüp çanta sapı yapabilirsiniz.
*** Balkon perdesini tutturmak için belirli aralıklarla açtığınız deliklerin kenarlarını makineyle geçin ve yukarda bahsettiğim nalburdan ya da büyük marketlerden temin edebileceğiniz kalın ipleri geçirin. Bu ipleri geçirirken bir yandan asacağınız yere dolayın böylece perdeniz sabitlenmiş de olur.

Kısacası ne yapın yapın ve bu bahar sizde Renkli Puantiyeleri evinizin bir köşesine yerleştirin ve güzel havaların tadını çıkarın. Hepinize iyi hafta sonları…

0 güzel fikir: